Google: AdSense-inkomsten mogen openbaar worden gemaakt

Google: AdSense-inkomsten mogen openbaar worden gemaakt

Google heeft een aantal zaken aan zijn AdSense programma veranderd. Zo is het nu toegestaan voor website-eigenaren om hun AdSense-inkomsten openbaar te maken. Tot nu toe was het voor deelnemers aan het programma strikt verboden om dergelijke informatie met anderen te bespreken, op straffe van uitsluiting. Het bespreken van click-through-rates of andere statistieken is nog steeds niet toegestaan.

Een welkome aanvulling op de dienstverlening is verder dat betalingen nu in de eigen valuta kunnen worden verricht. In een aantal landen (waaronder Nederland) kunnen deelnemers het geld bovendien direct op de eigen bank/girorekening laten storten.

Tot op heden hadden deelnemers aan het programma te maken met een cheque in Amerikaanse dollars, die met regelmaat werd toegestuurd. Nederlandse banken rekenen hoge tarieven om die te kunnen verwerken.

Tegelijkertijd met deze veranderingen komt Google met een nieuwe advertentievorm: advertentielinks. Hierbij kunnen website-eigenaren blokken met advertentielinks op hun pagina plaatsen, waarin relevante onderwerpen staan. Wanneer op een onderwerp wordt geklikt, wordt een pagina met verwante advertenties geopend.

In de voorwaarden heeft Google nu expliciet opgenomen (zij het wat cryptisch) dat het deelnemers niet is toegestaan om een vergelijkende dienst te maken “door middel van het Programma of toegang tot het Programma of hieraan gerelateerde bedrijfsgegevens”.


DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • mooi!!.. eindelijk geld op de bank in plaats van die stomme cheques steeds :)

  geplaatst op
 • die nieuwe advertentie vorm is wellicht ook interessant. ga ik es even uitproberen

  geplaatst op
 • Interessante ontwikkelingen! Wist eerlijk gezegd niet dat je de resultaten die worden behaald met Google Adsense niet mag publiceren. Zou voor mij op dit moment namelijk de enige reden zijn om Adsense in te zetten.

  geplaatst op
 • @Marco
  $$ is toch ook altijd fijn? :) en dat mag je nu wel publiceren...

  geplaatst op
 • Eens, maar als ik alle ervaringen met Google Adsense zo lees op de diverse weblogs (mag eigenlijk dus niet), dan was het vooral Google die geld verdiende met Adsense. Waarom? Omdat veel websites niet de limiet van 100$ haalden waardoor er niet werd uitgekeerd. Google kreeg op die manier wereldwijd behoorlijk wat gratis advertentieruimte. Dit gaat nu veranderen blijkbaar. Interessante ontwikkelingen, vooral voor de kleinere websites en blogs!

  geplaatst op
 • @marco

  dan heb je niet erg druk bezochte weblogs.. die 100$ is echt een eitje om te halen.. je bedrag wordt ook gewoon meegenomen..dus red je het niet in 1 maand dan toch zeker wel in 2 of 3.

  Nu we er toch over mogen praten sinds vandaag... ik zit voor deze maand alweer over de 90$ (met wetenschap-nieuws.nl en wistudat.net) en zo heel veel bezoekers krijg ik daar nou ook weer niet..

  brengt me trouwens op een ander punt... stats mag je het niet over hebben van Google.. maar mijn eigen stats mag ik wel publiceren.. in combi met de inkomsten kun je toch een aardig beelt krijgen.. als je dan voor jezelf een soort van gemiddelde click waarde opstelt.. kun je op grond van deze cijfers ook prima een click through % vast stellen.. geheel in lijn met de policy van AdSense :)

  geplaatst op
 • Ik moet eerlijk bekennen dat ik dan ook gezondigd heb. Begrijp ik het goed dat nu ook bedragen onder de $100 uitgekeerd gaan worden? Kan eindelijk die $1 gaan incasseren.

  geplaatst op
 • Als het totaal saldo minder dan $100 is, wordt dit uitgekeerd wanneer het account wordt beëindigd. Bedragen onder een tientje worden hierbij in geen geval uitgekeerd. Deze regeling bleef overigens ongewijzigd.

  geplaatst op
 • Ik mag blij zijn als ik een paar dollar per maand binnenhaal. Je merkt toch echt dat ervaren internetgebruikers veel minder op advertenties klikken.
  En het is geweldig dat je het geld in euro's kan laten overmaken ipv die cheque. Je moet hiervoor wel even je account-instellingen veranderen.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.