• Mobile
  wordt gesponsord door

Google valt Amazon Fire aan en valt met Google Glass uit het vliegtuig

Plus 4.1 update Jelly Beans voor Android

Google valt Amazon Fire aan en valt met Google Glass uit het vliegtuig

Het blijft een spannende strijd tussen Apple & Google. Op smartphonegebied wint Google met Android het in aantallen maar Apple's iOS wint het qua geld en prestige. Qua tablets is de strijd nog niet gestreden. In het eerste kwartaal werden er net zoveel Android tablets verkocht als iPads (zie grafiek). Tijdens Google IO developersconference werden 3 zaken getoond die het Apple moeilijk moeten gaan maken: De nieuwe Nexus 7, Google Glass en Android Jelly Beans 4.1. Hierbij mijn video analyse.

De Nexus 7 is een 7-inch tablet voor maar $199, die desalniettemin beschikt over 16 processoren (4 core + 12 graphics), camera en prachtig HD scherm. Met de laaggeprijste tablet opent Google direct de aanval op de Kindle Fire van Amazon. De developers werden helemaal gek van de demo van Google Glass waar 4 man uit een vliegtuig sprongen wat live te volgen was via de camera's in de brillen van Google. De bril is voor developers die op I/O aanwezig waren aan te schaffen voor $1500, en zal in 2013 voor een veel lagere prijs voor de consument beschikbaar zijn. Voor de miljoenen 4.0 Android gebruikers is de update Jelly Beans 4.1 een mooi vooruitzicht. 


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • 2 weken terug gepresenteerd door Google op de I/O en overal in het nieuws en nu al op Marketingfacts? :)

  geplaatst op
 • @ leon er klopt ook niks van het bericht.

  Nexus 7 heeft een quadcore dus geen 12 maar 4 processors en google glass kost nu 1500 euro voor developers die naar I/O waren gekomen . In 2013 komt google glass voor het publiek beschikbaar voor een veel lagere prijs.

  geplaatst op
 • Hoi Brendan,

  Bedankt voor je input, het artikel is dan ook direct aangepast :-)

  geplaatst op
 • @leon ja... nu op marketingfacts een video met daarin wat meningen van mezelf. Snel nieuws over gadgets lees je toch ergens anders?

  @Brendon Sorry! Maar de Nexus 7 heeft 16 processoren. Excusus. Het zijn er 4 voor de Core processing taking en een 12 core graphics processor. Ik heb een linkje erbij gezet.

  @paul niet te snel zaken veranderen :-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.