Gezocht onaantrekkelijke mannen

Gezocht onaantrekkelijke mannen
, ING Groep
@evr

Halewood International distilleries nieuwste advertentie voor Lambrini, een alcoholisch drankje, werd door de Advertising Standards Authority (ASA) in Engeland geweigerd. De advertentie zou de suggestie wekken dat het drinken van alcohol leidt tot succes op sexueel gebied aangezien de in de advertentie getoonde man aantrekkelijk en gewild zou zijn. “If the man was clearly unattractive, we think that this implication would be removed. This does not mean that we are banning attractive people from alcohol advertising.?, aldus de ASA in hun besluit.

CEO-er John Halewood haalde vervolgens een fraaie stunt uit.

Hij maakte een advertentie waarin hij “fat, bold, middle-aged male golfers” zocht voor een nieuwe Lambrini advertentie. Om opnieuw weigering door de ASA te voorkomen, plaatste John de advertentie in zijn eigen achtertuin, die uitkijkt op de golfbaan waar de British Women?s Open Championship werd gespeeld. Met het gevolg dat de media de nodige aandacht besteedde aan deze stunt en Halewood de nodige free publicity kreeg, meer dan hij ooit met de betwiste advertentie zou hebben gekregen.

Via: AdAge.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.