Gesproken website voor slechtzienden

18 juli 2003, 08:27

Het Alphens Platform Gehandicaptenbeleid (APG) heeft vrijdag een met spraak ondersteunde website voor slechtzienden geopend.

De website www.stichtingapg.nl is volgens de FNB, organisatie voor lectuur en informatie voor mensen met een leeshandicap, de eerste website in Nederland die internet op deze wijze toegankelijk maakt voor slechtzienden.

De lancering van de website heeft een directe link met het begin van het Europese jaar van mensen met een handicap. Alphen houdt in dit verband diverse activiteiten. Om de informatie hierover naar buiten te brengen, is besloten daarvoor een innovatieve website te ontwikkelen. Dit met behulp van een extra financi?le bijdrage van de gemeente. Op de site is ook andere informatie, waaronder die van de gemeente, te vinden.

Het Alphense multimedia bedrijf TwinEarth ontwierp en bouwde de website en de applicatie spraakondersteuning die vooral voor slechtzienden een belangrijke toegevoegde waarde heeft.

Slechtzienden activeren de site door met een vergrote zoekpijl op felle kleurvlakken te klikken. Vervolgens worden de internetters met spraakondersteuning verder begeleid.

Volgens de initiatiefnemers hebben diverse instanties al interesse getoond in de met spraak ondersteunende website.

Bron:

http://nu.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!