Gemeente worstelt nog met e-mail

9 april 2003, 06:54

E?n op de vijf e-mailberichten aan gemeentes wordt niet beantwoord. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Media dell’Arte onder 487 Nederlandse gemeenten.

Media Dell’Arte stelde op naam van een gefingeerde inwoner in twee aparte mailtjes twee vragen, ??n over het ophalen van grofvuil en ??n over de geldende regels met betrekking tot een aanbouw die de gefingeerde inwoner zou willen oprichten.

Slechts 69 procent van de gemeentes gaf op beide vragen antwoord. 26 Procent zag ??n van beide vragen over het hoofd, en 5 procent gaf op geen enkele vraag antwoord. Van minder dan 5 procent van de berichten werd de ontvangst bevestigd en in geen enkel geval kon de afhandeling van de vraag online gevolgd worden. Overigens liet het antwoord – als het kwam – meestal niet al te lang op zich wachten. De meeste antwoorden kwamen binnen twee dagen, 20 procent zelfs binnen een dag.

Over de kwaliteit van de antwoorden waren de onderzoekers echter minder te spreken. De helft van de vragen werd op onbevredigende wijze beantwoord, bijvoorbeeld met de suggestie om telefonisch contact op te nemen of even langs te komen op het gemeentehuis.

Bron:

http://www.automatiseringgids.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!