Gemeente eist rectificatie van teksten op weblog

2 januari 2005, 23:21

Gemeente eist rectificatie van teksten op weblogIk volg al een tijdje de tuinhuis-soap met in de hoofdrol Paul Freriks (SP lid van Provinciale Staten), de gemeente Bergh (inmiddels gemeente Montferland) en het tuinhuisje van de familie Lötters uit Beek.

Wie alle details wil weten moet de weblog van Freriks maar eens rustig doornemen. Waar het in het kort op neer komt is dat Freriks het op zijn weblog heeft opgenomen voor Jos Lötters die een tuinhuisje plaatste op een paar vierkante meter van zijn eigen erf waar de bestemming ‘agrarisch’ op rust. De gemeente dwong L?tters het tuinhuisje te verwijderen. Lötters spande diverse juridische procedures aan, maar verloor. De Beekenaar heeft het gebouwtje inmiddels verwijderd, maar voelt zich zo onheus bejegend dat hij aangifte deed van valsheid in geschrifte door een adviesbureau. Hij kreeg hulp van Freriks die op zijn weblog de gemeente met stelligheid beschuldigde. Daar is de gemeente nu tegen in het geweer gekomen. Het gehele proces (inclusief alle stukken) is al een haf jaar te volgen via de weblog van Freriks.

Naast het feit dat het een vermakelijke regionale soap betreft, is het interessant om te zien wat de rechter gaat beslissen. Goede kans dat de weblog op zwart gaat maar hoe staat het in dat geval met vrijheid van meningsuiting? En wat betekent dat voor bijvoorbeeld de bericht-geving over andere consumentenzaken op weblogs? Wie heeft verstand van zaken en kan hier iets meer over zeggen?

To be continued…

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!