Gebruiksvoorwerpen voor de 1,5 miljoen linkshandigen op internet te koop

15 augustus 2003, 09:48

Sinds 1999 bestaat de linkshandigensite op het internet. Op de site zijn producten voor linkshandigen, zoals vulpennen, muizen voor de pc en scharen, te koop. Nederland telt zo`n 1,5 miljoen linkshandigen.

Ondanks dit toch niet geringe aantal zijn de meeste producten voor linkshandigen in een doorsnee winkel nauwelijks te vinden. Eigenaar van de site linkshandigensite.nl, Rene Bosch, heeft al zo`n 75 producten verzameld. De meest verkochte artikelen voor linkshandigen zijn achtereenvolgens: schaar, blikopener, dunschiller, vulpen, pollepel, maatbeker, snoeischaar, zakmes, toetsenbord en muis voor de pc.

In het Verenigd Koninkrijk is meer aandacht voor de linkshandige medemens. Daar is een actieve internationale `Left-Handers Club` met 28.000 leden. Deze club heeft 13 augustus uitgeroepen tot Left-Handers Day met als doel deze dag de rechthandige meerderheid eens de frustratie van linkshandigen te laten ervaren.

Bron:

Algemeen Dagblad 14-8, p. 1 en 7, 1/7 p.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!