Gebrek aan hoofdsponsors in sport

Gebrek aan hoofdsponsors in sport

Het overgrote deel van de Olympische sportbonden in Nederland kampt in toenemende mate met chronisch geldgebrek, omdat ze geen of te weinig sponsors kunnen vinden.

Een rondgang van het AD langs alle Olympische sportbonden wijst uit dat de situatie almaar zorgwekkender wordt: liefst 22 van de 31 bonden moeten het op dit moment doen zonder hoofdsponsor. Sinds de vorige peiling, in mei 2001, blijkt het gebrek aan geldschieters alleen maar te zijn toegenomen. Van de schaarse federaties die wel een hoofdsponsor hebben, zijn er ook nog eens drie die aan dezelfde partner (Rabobank) verbonden zijn. Voor diverse bonden heeft de speurtocht naar een hoofdsponsor daarom niet langer de hoogste prioriteit. Ze richten zich nu op het zoeken naar geldschieters voor afzonderlijke sectoren of voor evenementen. Vooral talentontwikkeling lijdt onder het geldgebrek.

Bron:
http://www.adformatie.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.