Games en onderwijs

Games en onderwijs
,

Gisteren werd op de HKU MT een conferentie gehouden over games en onderwijs. Prof. Wim Veen betoogde dat de leerling een homo zappiens (pps) aan het worden is, die doet aan multi-tasking, beelden kan herkennen, doet aan discontinue informatieverwerking en een niet liniare aanpak heeft. Allemaal eigenschappen, waar het onderwijs problemen mee heeft. Jeroen van Mastrigt en Willem-Jan Renger, beide medewerkers aan de HKU, toonden aan dat serious games juist daarom in het onderwijs gebruikt kunnen worden. De aanwezige uitgevers zagen dit nog niet direct zitten, niet qua principes, maar zeker niet qua ontwikkelingskosten. Een Engelstalig verslag in drie delen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Laat ik nu toch echt al 40+ zijn en zelfs al in mijn schooltijd van precies diezelfde dingen beticht worden door de onderwijzers/leraren: Ik deed en doe nog steeds alles tegelijk en door elkaar heen. Ook kon en kan ik niet stilzitten, kijk ik voortdurend om me heen en zie ik altijd van alles terwijl ik toch bij de les ben.
  Frusterend voor de onderwijzers en leraren en ook wel onrustig voor je omgeving. Maar zelf kan ik er gelukkig prima mee leven en ook om lachen, zeker sinds er een prachtige naam voor dit verschijnsel is bedacht: N.A.D.D. ofwel Nerd Attention Deficiency Disorder (http://www.randsinrepose.com/archives/2003/07/10/nadd.html)

  geplaatst op
 • Goed te horen dat het vroeger ook niet koek en ei was in het onderwijs. Gaming in het onderwijs is trouwens ook niet nieuw. De computers zijn misschien nieuw, maar ook ik (37+) deed al leerzame spellen op school tot en met universiteit.

  [url=http://www.seriousgames.startpagina.nl]Meer informatie over games en onderwijs/url].

  geplaatst op
 • Er is natuurlijk wel een groot verschil tussen spellen van toen (voor 1980) en spellen van nu.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.