Gae-ttong-nyue AKA Dog-Shit-Girl

Gae-ttong-nyue AKA Dog-Shit-Girl
,

image Via Textually.org.

Het verhaal is als volgt: Het vrouwtje links heeft een lief klein schoot hondje. Het keffertje besluit om zijn ontbijtje te deponeren op de vloer van een Koreaanse metro. Nadat een aantal ouderen haar vroegen om het op te ruimen schijnt ze gezegd te hebben: “Daar heb ik poep aan.” en ze heeft het zwikkie laten liggen. Wat is de uitkomst van dit verhaal? Ze is nu een Koreaanse “celebrity” en heeft als een (beschaamde) star-struck princes haar universiteit maar verlaten.

Ok, ik vind het verhaal wel grappig maar tegelijkertijd redelijk scary. Waar ligt de grens, is dit een 5000 dollar fine for a 50 buck crime? Of is het gerechtvaardigd? Hoe dan ook, het is een mooie blik op hoe de toekomst er uit zou kunnen zien. Of het hondje nog leeft is trouwens niet duidelijk.

Vergeet niet de coverage van dit verhaal op mobuzztv.com te bekijken. Geen naakte beelden van Corina… Jammer :(


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Wat is nu je boodschap Dennis?

  geplaatst op
 • De boodschap is dat "de nieuwe mediakanalen" in de vorm van online communities steeds meer invloed kunnen gaan hebben op je fysieke leven. Dat is best een interessant/gevaarlijke/etc. ontwikkeling.

  geplaatst op
 • Dat was inderdaad wat ik ongeveer wou zeggen spin. Ik vind het een erg interessante, doch ietwat scary, ontwikkeling. Kan je hier wat mee als interactief marketeer of moet je er juist enorm voor oppassen?

  geplaatst op
 • Aangezien je ontzettend weinig invloed kan uitoefenen op de reactie van dit soort communities zou IK er in ieder geval ontzettend voorzichtig mee zijn :).
  Maar je kan er weldegelijk wat mee, mogelijkheden te over.

  geplaatst op
 • Tja, als het internet en deze communities op deze manier mensen dwingt om meer fatsoen en socialer te worden, is het een zeer positieve ontwikkeling.

  Helaas, www.schandpaal.nl is al geregd, maar nog niet in gebruik.

  Het probleem is altijd: waar ligt de grens? Wat ik sociaal vind, is voor anderen misschien wel a-sociaal en omgekeerd. (voorbeeld: even toeteren als iemand voor een groen licht blijft staan beschouw ik al zeer sociaal aangezien de mensen achter mij dat groene licht misschien ook nog halen, helaas zijn de agressieve reacties van de mensen die zitten te slapen en de fout begaan vaak een teken dat zij dit als a-sociaal beschouwen).

  En dan komt het punt: wie bepaald of iets wel of niet kan? Welke ethische codes leven we bij? Mohammed B had duidelijk een andere ethische code dan de meeste van ons.

  geplaatst op
 • 저런년, 한국에서도 화제가 되고 있는데요. 마녀사냥中...
  저건 인간도 아니고 자신의 잘못도 뉘우치치 않은 미친년임.
  정신지체장애자 1급.
  한국 사이트에서 "개똥녀"라고 치면 조낸많이 나옴.

  숙제하는 상경중학교 여러분들아~ 난 1학년 12반 이라네-3-

  geplaatst op
 • Eindelijk een zinnige, diepgaande en gegronde argumentatie op MarketingFacts, helaas ontgaat de strekking me ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.