Gadgets op SxSW 2013: de Leap Motion Controller

nieuwe userinterface?

Gadgets op SxSW 2013: de Leap Motion Controller

Wat is leuker dan de touch interface van de iPhone? Inderdaad, een 3D gesture interface waarmee je à la de film Minority Report al zwaaiend met je handen games speelt en je computer beheerst: de Leap Motion Controller dus. Het werkt op Mac en Windows, is super nauwkeurig - veel nauwkeuriger dan Microsofts Kinect - en... kost maar $80. Bij SxSW was dit het number 1 gadget en veel mensen pre-orderden het apparaat dat op 13 mei gaat shippen (ook internationaal). De startup heeft bijna $45 miljoen opgehaald en heeft een lijst van developers die klinkt als een klok. Dus hier gaan we nog veel van horen. Ik ga ermee spelen....


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Ik heb als developer ook een leap motion gekregen, maar vind tot nu toe dat de nauwkeurigheid en de responsiveness erg tegen valt. Hoewel als je een potlood of ander pen vormig voorwerp gebruikt, je heel nauwkeurig kunt tekenen bijvoorbeeld, raakt hij vaak de vingers kwijt.

    Nu is het zo dat ik al snel gedesorienteerd raak als er op het scherm iets niet precies zo gebeurd als ik het verwacht, als ik gebruik maak van een usb port replicator is de vertraging bij het scrollen op het scherm al voldoende om me misselijk te maken.

    De leapmotion heeft hetzelfde effect, er gebeurd niet altijd precies wat je verwacht, en mijn hersens gaan dan in de vergiftigings stand (soort omgekeerde wagenziekte).

    Buiten deze side effects, waar 95% van de mensen geen last van heeft, gebruikt de leap motion ook erg veel cpu resources, hopelijk gaat die nog verbeteren bij nieuwere versies van de software.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.