G-metrics voor MarketingFacts

G-metrics voor MarketingFacts

G-metrics voor MarketingFacts

Vanaf augustus 2004 wordt de g-metric van dit weblog gemeten. De laatste dagen neemt deze dagelijks toe met gemiddeld 5-10% zodat er inmiddels 19,400 hits worden gevonden voor “MarketingFacts”.

Nu heb ik van Xander inmiddels begrepen dat er een Google update gaande is waarbij het algoritme is gewijzigd. Voor MarketingFacts lijkt de update gunstig te verlopen. Naast een pagerank van 5-6 voor mediafact.nl, lijkt nu ook marketingfacts.nl een pagerank van 5-6 te krijgen (door omstandigheden ben ik ruim een jaar geleden overgestapt naar een andere domeinnaam). Het aantal backlinks blijft tussen de 500-1000 en het aantal indexed pages gaat terug van ruim 27.000 naar 11.500 (te meten via Google Dance Tool). Welke consequenties dit zal hebben voor het sitebezoek via Google is mij nog niet helemaal duidelijk. Op dit moment komt 30-50% van de sitebezoekers via zoekmachines.

Iemand al enig inzicht in de gevolgen van het gewijzigde algoritme van Google?


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 3 reacties op dit artikel

 • In ranking gestegen van niks naar 3, backlinks van 9 naar 47, geindexeerde pagina's van ongeveer 200 naar 259. Er moeten nog 2 datacenters geupdated worden. Aantal bezoekers via Google lijkt stevig omhoog te gaan laatste tijd.

  geplaatst op
 • Er heeft inderdaad een PageRank/ Backlink update plaatsgevonden enkele dagen geleden. Zie: http://www.seocompany.ca/pagerank/page-rank-update-list.html
  Verschillende fora en SEO-sites maken ook melding van een drastische algoritmewijziging waardoor vermeende spam-sites slechter zouden ranken. Bij de websites waar ik me mee bezighoud merk ik vooralsnog nauwelijks verschil. (wat betreft de algoritmeverandering)

  geplaatst op
 • En heeft niets te maken met het feit dat je genomineerd bent voor een dutch bloggie?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.