Forums Fok.nl en Tweakers in wereldwijde Top 20

Forums Fok.nl en Tweakers in wereldwijde Top 20
, Dimmle
@andersfloor

De forums van Fok.nl en Tweakers.net komen beide voor in de Top 20 van grootste forums ter wereld. Forum.fok.nl staat zelfs op de 6e plaats. Het forum, dat bekendheid kreeg als discussieplek tijdens de eerste Big Brother-reeks, telt inmiddels ruim 24 miljoen berichten en 110.000 leden. Met 14 miljoen berichten en 118.000 leden staat het technische forum Gathering of Tweakers wereldwijd op de 13e plaats.

Koploper is Gaia online, het forum van een Amerikaans online rollenspel dat nota bene nog in testfase verkeert. Maar liefst 160 miljoen berichten telt het forum inmiddels, en dat zijn alleen nog maar de berichten die gearchiveerd zijn. In totaal, zo zegt het forum, zijn er bijna een kwart miljard berichten geplaatst.

Als alleen forums in de Nederlandse taal worden bekeken, dan ziet de Top-10 er als volgt uit:

1. forum.fok.nl (24.095.954 berichten)
2. Gathering of Tweakers (14.632.827)
3. Bokt.nl - (6.618.203)
4. Scholieren.com (4.878.505)
5. Webpiraat.nl (3.703.442)
6. Marokko.nl (2.709.456)
7. Motor Forum (2.307.369)
8. Clubcharts (1.375.500)
9. Scooter Forum (1.212.504)
10. Xbox world (1.145.705)


Geplaatst in

DelenEr zijn 18 reacties op dit artikel

 • Er wordt dus gekeken naar het aantal geposte berichten. Dan kan je ook chatboxen mee gaan tellen...

  geplaatst op
 • Als je het hebt over communities zou dat heel interessant zijn, ja. Probleem is: hoe meet je dat en hoe vallen die metingen te controleren.

  Zijsprong: is iemand al eens Adsense oid tegengekomen in chats zelf?

  geplaatst op
 • How about :

  www.uo.com ?
  www.msn.nl ?
  www.salon.com ?

  etc.

  geplaatst op
 • Ik kan op die sites geen forum ontdekken, webwolff. Let wel: de genoemde site houdt bij welke forums de grootste zijn, niet wat de grootste communities zijn.

  geplaatst op
 • Ik weet niet waarop je een forum het best zou kunnen meten. Aantal gebruikers is ook niet reeel. Ik herinner me een poll op FOK! waaruit bleek dat de gemiddelde member zes inlogaccounts had. Dat is daar zo normaal dat ze er een woord voor hebben: 'klonen'. Bovendien is bij veel forums maar een heel beperkt percentage gebruikers actief. Volgens mij heb ik ook een account op FOK, maar de laatste 3 jaar niet gebruikt.

  Aantal gebruikers realtime online is een getal dat iets zegt, maar dit is direct het meest fluctuerende getal en daarom moeilijk te gebruiken. Bovendien zijn er forums die het standaard tijdsinterval (vijf minuten is standaard meen ik) wat je gebruikt om realtime bezoekers te meten, vergroten, zodat het lijkt alsof er meer bezoekers online zijn.

  geplaatst op
 • Fok.nl de grootste forum van Nederland

  geplaatst op
 • Slap onderzoek. Het partyflock-forum zou volgens de genoemde cijfers op een 3e plaats staan met ruim 8 en een half miljoen berichten, maar wordt niet eens genoemd.

  geplaatst op
 • Forum software: phpBB
  Number of posts: 162646635
  Number of members: 1285389
  Post per member ratio: 127
  Posts last week: -21591629
  Alexa ranking: 2933

  Zegt al genoeg he, die nummer 1. Posts in de min :)

  geplaatst op
 • Ennuh vergeten we niet de sites die crashes gehad hebben, like rpgforums.net (nu no 43 maar ofzo)

  geplaatst op
 • Inderdaad, partyflock staat op 3! Belachelijk!

  geplaatst op
 • Partyflock kan zich gewoon aanmelden op www.big-boards.com:

  http://www.big-boards.com/submit/

  geplaatst op
 • Dus eigenlijk moeten ze het "Top huppeldepup van grootste forums aangemeld bij bigboards" noemen. Oftewel het is een lui onderzoek en geeft nu een vertekend beeld op andere sites als nu.nl. Jammer, gemiste kans.

  geplaatst op
 • Bart, je hebt helemaal gelijk. Fora kunnen zich gewoon aanmelden en als ze dat niet hebben gedaan hebben ze nu helaas de boot gemist.

  Zo zullen we volgend jaar nog regelmatig top-lijstjes krijgen gebaseerd op, bijvoorbeeld het STIR-onderzoek. Websites die niet mee doen aan dit onderzoek zullen niet gemeten worden en derhalve ook niet in de lijstjes voorkomen.

  geplaatst op
 • Dat STIR onderzoek bijvoorbeeld is niet representatief. Je moet als 'kleine' website zowiezo al 5000 euro startkosten betalen. Mocht je goed lopen ben je 15000 euro kwijt. Leuk voor al die forums die veel bezoekers trekken en maar net de bandbreedte kunnen betalen.

  Je 'koopt' jezelf dus de lijst in!

  geplaatst op
 • Boudewijn, even voor de duidelijkheid: Het STIR-onderzoek had ik hier als voorbeeld genoemd om aan te geven dat je bij de meeste onderzoeken niet een compleet beeld krijgt. Ook in dit geval, waar de STIR niets mee te maken heeft maar waarbij de lijst is opgesteld door big-boards.com, heb je te maken met een onvolledig beeld.

  Je hebt overigens wel een punt vwb het meedoen aan onderzoeken waarvoor je moet betalen. Zo loopt er op dit moment in de VS een discussie over het feit dat je voor comScore en Nielsen-metingen ook moet betalen. Hoe onafhankelijk ben je als meetinstituut als je wordt betaald door de sites waarvoor je de meting ook uitvoert?

  geplaatst op
 • Jammer, gemiste kans.


  Waarbij je je af kunt vragen welke partij de kans heeft gemist...

  geplaatst op
 • Als je zegt dat site A de grootste is omdat deze zoveel miljoen berichten in hun forum hebben staan, dan is dat een controleerbaar feit, wat los staat van het feit of die site zich ergens aangemeld heeft. Wat er nu gezegd wordt in het bericht is FEITELIJK onwaar.

  Ff voor de duidelijkheid: het interesseert mij verder niets dat Partyflock er niet tussenstaat. Als het om een ander forum ging had ik ook gepost.

  geplaatst op
 • Ruim een jaar later komt Planet met een update. Inmiddels heeft Partyflock.nl ook de aanmeldknop gevonden voor deze lijst ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.