Food ook op internet booming?

Food ook op internet booming?

Food ook op internet booming?Met belangstelling volg ik het laatste jaar de online ontwikkelingen op het gebied van food. Na eerdere successen als Smulweb (online community voor uitwisseling recepten) en Iens (restaurantgids), lijken nu ook de foodblogs definitief door te breken. Zo melde Aldo Wink eind vorige maand dat de lijst van 100 foodbloggers bijna compleet is (wordt dat nog gevierd?) en maakten we afgelopen week op Foodlog nog melding van Yahoo! Food. Yahoo! Food is een nieuwe verticale zoekmachine voor recepten (in samenwerking met allrecipes.com). Het is echter meer dan alleen een zoekmachine, het biedt o.a. ook weblogs en kookvideo’s van bekende (Amerikaanse) sterrenkoks zoals Rachael Ray, Wolfgang Pucken en de onvermijdelijke Martha Stewart.

En als we ons realiseren dat food de allergrootste markt is (groter dan bijvoorbeeld automotive of chemie), dan is het natuurlijk interessant om eens te kijken wat er in Nederland op dit vlak gebeurt. Wat doen bijvoorbeeld Unilever, Albert Heijn of Sanoma? Vrijdag werd in ik ieder geval positief verrast door een email van Vincent Luyendijk waarin hij trots melding maakte van de nieuwe website voor Grand’Italia. Het sluit niet helemaal aan bij de hierboven beschreven trend van communities en user generated content (misschien nog een idee voor uitbreiding?), maar het is een site die meer dan de moeite waard is om eens te bekijken. Laat je door Nadia rondleiden in een Italiaanse Bottega en ervaar eens hoe je ook op een andere manier door een site kunt worden geleid.

Iemand nog meer leuke of interessante Nederlandse online initiatieven gezien op het gebied van food?


Geplaatst in

DelenEr zijn 17 reacties op dit artikel

 • Ook goede morgen! Van Albert Heijn weet ik dat ze de mogelijkheden van van web/iptv bekijken, Sanoma heeft iets dergelijks doorgeschoven naar 2007.

  geplaatst op
 • Die Grand'Italia site is zeker de moeite waard. Doet mij erg denken aan een winkeltje in Leeuwarden waar ik met collega's herhaaldelijk kookavondjes heb georganiseerd erg leuk. Hoop inderdaad wel dat ze het gaan uitbreiden. Ik mis de mogelijkheid recepten te markeren voor jezelf, reviews er op te doen e.d.

  Wat betreft Albert Heijn. 't mag dan geen foodlog zijn, ze de kookschriften sectie met recepten van lezers is niet onaardig.

  geplaatst op
 • Toevel of niet maar de 100ste Foodblogger is inmiddels een feit! Kijk op: http://diningandwining.typepad.com/dining_and_wining/2006/10/100ste_foodblog.html

  geplaatst op
 • Wanneer en waar is het feestje Aldo?

  geplaatst op
 • Het programma ligt eigenlijk al klaar. Met Dick ben ik er mee bezig, enige uitdaging is nog een(culinaire) locatie welke voor iedereen goed bereikbaar is. Vanzelfsprekend gaan we voor veel publiciteit zorgen, veel artikelen binnen de community, de pers en zoals het tegenwoordig hoort ook een videoverslag. iemand tips, een suggestie?

  geplaatst op
 • ik werd de 100ste foodlogger! en wel dankzij het lezen van dit artikel! jaja... ik vind me dr wat van ;-)

  geplaatst op
 • Bingo!! gewoonbob, welkom bij de club!

  geplaatst op
 • Unilever is ongeveer de uitvinder van crossmediale food advertisement en communities. Ik geloof dat iedereen wel life and cooking kent?
  Daarnaast schieten de crossmediale toepassingen vooral via Talpa (Albert Heijn bv) en Mine uit de grond. Dat communities daarbij cruciaal zijn en nog meer gaan worden spreekt voor zich.

  geplaatst op
 • Was inderdaad Life & Cooking even vergeten Gijsbregt. Heb jij enig inzicht in de omvang en het succes van deze community?

  geplaatst op
 • Lees net in BusinessWeek het volgende:

  (...) Of Yahoo's more than 60 million daily queries, 1.5 million are related to meals. (...)

  Dagelijks 1,5 miljoen zoekopdrachten gerelateerd aan eten. Indrukwekkend!

  geplaatst op
 • Voorspelling : Het ultieme Foodblog zal niet een marketing foodblog blijken.

  geplaatst op
 • Je bent wel erg kryptisch Ewout; wat bedoel je daarmee? Dat er geen commerciele partij achter zit of dat het niet over de marketing van food gaat? In beide gevallen geef ik je gelijk. De massa zal nog steeds op zoek gaan naar handige tips, recepten, etc. Maar de groep die wil weten wat ze eten en daar ook een mening over heeft, zal ook steeds groter worden.

  geplaatst op
 • De Telegraaf is sinds gisteren ook gestart met een food blog genaamd: Etenengenieten.nl

  geplaatst op
 • Lees net in het FD dat restaurantsite iens.nl op de schop gaat. Een volledige vernieuwde website, een nieuwe directeur, de eerste stappen in Europa en een nieuw uiterlijk. Maar nog interessanter: nmiddels is de omzet iets minder dan euro 1 mln!

  geplaatst op
 • Op z.nu.nl staat een serie bedrijfsreportages "bedrijven van nu". Daar is Ien(s) eerder aan het woord geweest en in dat interview sprak ze over veel van de plannen die je nu noemt Marco. Wellicht interessant. Op een of andere gekke manier is er geen archief van die bedrijfsreportages. Heb Nu.nl daarover gemaild maar geen antwoord mogen ontvangen. Ik weet dus niet of je het nog kan vinden

  geplaatst op
 • @Peter, dank voor de tip! heb inmiddels het archief en betreffende video gevonden:
  http://www1.nu.tv/video/show/6439

  geplaatst op
 • Binnenkort uiteindelijk dan toch een feestje voor de Foodies onder ons -:) Lancering eind november http://www.vinoo.nl (wijn 2.0) en natuurlijk zijn alle food en wijnbloggers van harte welkom!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.