Flinke boete op “spam” in Nederland

Flinke boete op “spam” in Nederland
, Reddion
@alexstil

Er komt een forse boete op “spammen”, het verzenden van e-mail waarvan de ontvanger niet gediend is. De Tweede Kamer zal dinsdag hoogstwaarschijnlijk instemmen met een door PvdA-Kamerlid Van Dam voorgestelde wetswijziging.

Minister Donner van Justitie gaf donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer aan dat hij eigenlijk wilde wachten met zo’n wetswijziging tot de nieuwe telecomwet. Zoveel geduld hadden de Kamerleden niet. Zij zijn, als zovele Nederlanders, spam even zat als hondenpoep en andere ergernissen.

De door Van Dam voorgestelde wijziging gaat verder dan het wetsvoorstel van de regering. De verzender van spam hoeft daarmee niet pas op te houden als de ontvanger aangeeft er niet van gediend te zijn, maar moet in de toekomst eerst de toestemming van de ontvanger hebben.

Dit betekent dus dat we in Nederland nu toch meer naar opt-in gaan bewegen. Hetgene waar vooral vanuit de internetbranche hard voor gevochten is (standpunt iab).

Het versturen van spam wordt in het voorstel van Van Dam een economisch delict, dat beboet kan worden met 4500 euro.

Bron: De telegraaf


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.