Flabber’s nieuwste: Endandit

7 mei 2007, 02:50

{title}Wat begon als hobby groeit uit tot weblogemperium. Entertainment weblog Flabber heeft, naast het in maart verschenen muziekkanaal FlabberM, alweer een nieuwe telg toegevoegd namelijk de nieuwssite EnDanDit. Vandaag gaan ze pas officieel live, maar de site was gisteren al te bekijken. Als hoofdredacteur heeft Flabber de onvolprezen ex-GS Bert Brussen (a.k.a. Lucasdelinkselul) aangetrokken. Op zijn persoonlijke weblog zegt Brussen:

(…) EnDanDit.nl brengt u het kekste regionale nieuws, de beste media- en entertainment nieuwtjes, roddels en scoops, het laatste gadget- en technieknieuws en natuurlijk alle ins en outs over de nationale en internationale muziekwereld. (…)

Was er eerder al NieuwNieuws van Geenstijl (ook meestens volgetikt door Brussen, trouwens), Flabber doet nu dus ook een gooi naar het mainstream en regionale nieuws. Maar dan wel met een lekker sausje. Gert-Jan Lasterie, founding father van Flabber, legt het uit.

Waarom nieuws, jullie deden toch entertainment?

Het is nieuws met een entertainment laagje. Het is geen standaard ANP. We maken geen gebruik van een nieuwsfeed. Er wordt niets gecopy-past. We brengen nieuws als een soort snack. We gaan ons niet richten op politiek nieuws. Als Iran wordt binnengevallen kan het zo maar zijn dat we er geen aandacht aan besteden.

{title}

Nieuwnieuws is er al, die herschrijven toch ook alles?

Zij openen de aanval op nu.nl en dat moeten ze vooral blijven doen. Wij gaan voor nieuws dat vermakelijk is. Volgens mij wordt dat nog heel weinig gedaan. Het voordeel is dat we een hele grote, kritische massa aan bezoekers hebben op Flabber. Als we dit initiatief goed invullen, hebben we zeker kans van slagen.

Hoe zit het met de promotie?

Vandaag gaat de eerste promotiepost op Flabber. Op FlabberM zetten we de muziekheadlines. Op de gewone Flabber de regionale headlines, in bullets zetten we de entertainmentheadlines. Het is morgen cartoondag op Flabber, dus we verwachten dat dat wel een boost gaat geven aan de bezoekersaantallen op EnDanDit.

Een heuse hoofdredacteur. Toe maar…

Brussen komt oorspronkelijk bij Flabber vandaan, heeft een uitstapje gemaakt naar GeenStijl en is nu weer terug op home base. Zijn schrijfstijl is de reden waarom we hem hebben gevraagd. Paulo en ik vinden die allebei heel vermakelijk. Brussen gaat de nieuwe redacteuren opleiden. Nee, niet in het GeenStijl toontje. Het moet gewoon allemaal niet te serieus. Regionaal vraagt om leedvermaak. Dat vraagt om een gniffel.

Het oogt wat basic allemaal, die site van je…

Je wil gewoon dat een site snel laadt. Geen troep er omheen. Maar er komen nog uitbreidingen. Er komt een sectie voor het uploaden van foto’s. De categorieën worden nog verder uitgebreid met bijvoorbeeld Tech, Gadgets, Geld en Werk. Die categorieën zijn wat meer gericht op wat de adverteerder wil.

Aha, gericht op de adverteerder. De Flabber-kassa moet natuurlijk wel rinkelen. Extra gratis kranten, extra gratis nieuwssites. Wie nog betaalt voor nieuws, lijkt wel gek in 2007…

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

11 Reacties

  Roy Huiskes

  Dus ze zijn een fok kloon?


  7 mei 2007 om 04:35
  Bertrand Weegenaar

  @Roy: hé na zoveel jaren onze shit gecopied te hebben: fok you!! haha


  7 mei 2007 om 05:35
  SEO Handleiding

  Vind dat er nog wel wat aan het design mag gebeuren. De banner bovenaan neemt de belangrijkste rol van de site in. Natuurlijk moeten er euries verdient worden maar, het moet overheersen.


  7 mei 2007 om 06:36
  Flabofski

  “in bullets zetten we de entertainmentheadlines.”

  Pink Bullets, welteverstaan, hè.


  7 mei 2007 om 08:14
  bas@work

  pffff…ik snap de combi niet zo: regionaal nieuws met internationaal nieuws, gadgets, tech, geld en werk, pleziervaartuigen, kernfysica, etc, etc.

  qua scope ziet er niet echt een duidelijke lijn in of zie ik dat verkeerd?


  7 mei 2007 om 08:28
  Flabofski

  En het is vandaag toch Cartoondag? 😛


  7 mei 2007 om 09:02
  Michel

  Bertrand: de pot verwijt de ketel.. etc.


  7 mei 2007 om 10:05
  Paarse broek

  @Bas: drie pijlers (regionieuws, entertainment en muziek) zijn dan ook moeilijk te begrijpen. Tot drie tellen blijft gewoon lastig.


  7 mei 2007 om 10:46
  bas@work

  @paarsebroek: lees het persbericht even door. dit zyn toch duidelijk meer dan 3 pijlers. idd is het een soort FOK. Jammer want ik denk dat als ze zich puur op het regionieuws richten (met een knipoog cq leedvermaak) het een site met potentie kan. nu is het teveel van alles een beetje.


  7 mei 2007 om 11:06
  Wim Heitinga

  Flabber is nu eindelijk een volwaardig concurrent van GeenStijl!

  Toch blijven beide Fok-wannabees.


  7 mei 2007 om 11:37
  Neger

  Succes heren met deze nieuwste telg in de famillie.


  7 mei 2007 om 16:52

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!