Find the Buddha

31 maart 2005, 20:54

Find the BuddhaDe nieuwe tv-commercial van Centraal Beheer al gezien? Een onderzoeker heeft een missie. Hij is op zoek naar een 2 meter groot Boeddha-beeld dat met schip en al jaren geleden voor de kust van Zuid Afrika in een storm verging. Hij huurt een schip, contracteert een aantal diepzeeduikers en struint minutieus met sonar de zeebodem af. Na dagen speuren is het raak. Hij vindt het wrak. De duikers dalen af naar de bodem van de zee en vinden het beeld. Tot zover gaat alles goed maar dan krijgt het verhaal een onverwachte wending.

Niet de sterkste commercial van Centraal Beheer maar het aardige is dat ze dit keer niet alleen de tv-commercial maar ook de trailer en the making of online hebben staan, je een gsm-versie kunt downloaden en er de flashgame Find the Buddha kunt spelen. De volgende keer nog een speciale campagnesite en het is helemaal af!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!