FeedBurner helpt klanten bij vertrek

FeedBurner helpt klanten bij vertrek

Het is al tijden een punt van discussie onder de gebruikers van FeedBurner (ook op dit weblog). De RSS-statistieken tool van Feed-Burner is een prima service en nog gratis ook. Echter, er zit een groot gevaar aan het gebruik en dat is dat steeds meer RSS-lezers zich zullen abonneren via de RSS-feed die loopt via FeedBurner.

Dit gebeurt omdat je anders geen statistische gegevens hebt over het gebruik van de RSS-feeds. Er is wel een technische mogelijkheid (zie reacties) om deze afhankelijkheid te voorkomen maar de meeste gebruikers hebben daar geen rekening mee gehouden.

Naarmate je langer gebruik maakt van FeedBurner wordt je dus steeds afhankelijker en stoppen met FeedBurner betekent in veel gevallen dat je opnieuw kunt beginnen met het opbouwen van het bestand van RSS-lezers. Tot vandaag, want FeedBurner biedt nu de mogelijkheid om lezers gedurende 30 dagen in fases door te sturen naar je nieuwe RSS-feed.

Kijk, dat is nog eens een service!


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

  • Het lijkt me sowiezo verstandig voor een ieder die het via een derde partij laat lopen om zeer frequent een backup in/voor een eigen database te maken.

    geplaatst op
  • Een backup van je RSS-lezers is niet mogelijk, ze zijn immers anoniem. Om de RSS-feed te kunnen lezen hebben ze een URL gekopieerd en deze in hun RSS-reader geplaatst. Dit is nu een URL van FeedBurner en niet een URL van de site zelf. Stel dat je morgen om welke reden dan ook met FeedBurner wilt stoppen, dan is je contact met de RSS-lezers verloren. Daar wordt nu dus een soort van verhuis-service voor aangeboden.

    geplaatst op
  • Got me! Toch nog niet helemaal uitgeslapen blijkbaar ;-)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.