Fantalk: stuur eens een berichtje via Google Earth

Fantalk: stuur eens een berichtje via Google Earth
,

Een hele tijd terug had ik ‘m al eens geblogd hier. Ik wil ‘m nu eens voorleggen aan een ruimer publiek: Fantalk. Wat is het ? Een applicatie op Fanta.be die je in staat stelt om korte boodschappen te sturen naar je vrienden via Google Earth. Fanta heeft namelijk een alfabet gecreëerd met 26 ‘vormen’, veelal gebouwen en rivieren, die zich ergens op Google Earth bevinden. Je vriend krijgt de boodschap die jij via fanta.be verstuurt, te zien als een Google Earth Tour, springend van letter naar letter.  Voorbeeldje van zo’n Tour (“Hello”) op YouTube. Daarmee treedt Fanta als eerste Belgische adverteerder in de voetsporen van enkele andere buitenlandse voorbeelden zoals Adidas. En daar zijn wij een beetje trots op.

Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Ik moet eerlijk zeggen dat het inzetten van Google Earth (of Google Maps) inmiddels niet meer heel bijzonder zal zijn voor de lezers van Marketingfacts.

  Voor het grote publiek waarschijnlijk wel maar dan kom ik direct met mijn grootste probleem dat ik heb met Fantalk: hoe duidelijk is het voor de consument wat nu de bedoeling is van Fantalk? Heb je enig inzicht in de siteconversie Franky? Ik verwacht dat een groot deel afhaakt zodra ze op de aktiepagina komen; wellicht nog even het filmpje bekijken maar dan definitief afhaken. Klopt dat?

  geplaatst op
 • hé wat vreemd zeg? eergisteren poste ik een comment op dit artikel en dat bleek vandaag plots gewist te zijn? Hoe kan dat?
  Ik vroeg me dus af waarop Ogilvy trots is, zoals ze in bovenstaande post aanhalen: het feit dat ze GoogleEarth gebruiken, of het idee zelf?
  Daarbij volg ik ook volledig de opmerking van Marco.

  geplaatst op
 • Er zijn bij het onderhoud van de site wat dingetjes fout gegaan waardoor postings en reacties van de afgelopen 24 uur verloren zijn gegaan. Excuses daarvoor!

  geplaatst op
 • Ik kon me al niet voorstellen dat je een reactie van mij verwijderd had;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.