Faillissement aangevraagd voor Emerce

2 juli 2003, 03:43

Doodzonde en volgens mij absoluut onnodig dat Emerce failliet gaat.

Zonde omdat het een uitstekend vakblad (en website) is waar ik als vakgenoot regelmatig gebruik van maak. Onnodig omdat er in Nederland zeker een markt is voor een vakblad als Emerce. Waarom ging het dan toch fout?

Een paar punten die mij de afgelopen jaren zijn opgevallen:

De abonnementskosten van Emerce zijn belachelijk laag (15 euro/jaar voor 6 nummers). Gekoppeld aan een extra service op de website had dit wat mij betreft best op 30 euro/jaar mogen liggen. Nu had ik overigens helemaal geen abonnement omdat ik het blad vaak gratis in handen kreeg.

Ik heb geen idee welk percentage van de totale oplage – die ergens tussen de 30-40,000 zal hebben gelegen – gratis werd verspreid. Feit is dat het een aanzienlijk aantal moet zijn geweest. Zolang Emerce bestaat heb ik slechts een enkele keer het blad gekocht. In alle andere gevallen kreeg ik het blad op een andere manier in handen.

Emerce.nl verwerkte ongeveer 1,600,000 pageviews per maand (ca. 35,000 unieke bezoekers). Ik heb een paar keer voor een klant geinformeerd naar de mogelijkheden om te adverteren op Emerce maar op dat gebied zijn ze weer veel te duur. ? 35,00 CPM voor een standaardbanner waarvoor ik max. ? 25,00 CPM zou willen betalen.

De frequentie en verschijningsdatum is mij altijd een raadsel gebleven. Dat de gepubliceerde verschijningsdata niet altijd werden nagekomen is een feit.

Er zullen ongetwijfeld meer punten zijn die er toe hebben geleid dat Emerce het niet heeft gered. We zullen het vandaag of morgen wel een keer horen. Volgens Curry lijkt het lijkt er overigens op dat er een faillissement is aangevraagd v??r overname van de aandelen. Dat is heel opmerkelijk, en lijkt op een onderhandse truc aan de onderhandelings tafel.

To be continued…

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!