Facebook debuteert op de beurs en wordt gewaardeerd op 117 miljard dollar

18 mei 2012, 18:42

Vandaag was het dan zover. Een half uur na de planning, was het half 6 dan zover: de lancering van Facebook op de technologiebeurs Nasdaq. Het aandeel ging van start met een openingsprijs van 42 dollar, duim 10 procent hoger dan de introductieprijs van 38 dollar. Momenteel schommelt het aandeel tussen de 40 en 41 dollar.

De verwachting dat de koers direct zou exploderen kwam niet uit. Het was even schrikken toen binnen een uur het aandeel daalde tot net onder de introductieprijs van 38 dollar. Daarna trok het aandeel weer aan.

Mark Zuckerberg

De beursgang legt oprichter Mark Zuckerberg op z'n zachtst gezegd geen windeieren. Met zijn nieuwe vermogen van ±21 miljard behoort Zuckerberg tot de 30 rijkste mensen ter wereld. Na de beursgang behoudt de oprichter een meerderheidsbelang van ongeveer 57 procent.

Om half 4 opende Zuckerberg de Nasdaq door het luiden van de bel.

Dit weekend komt Byung Koo Mulder met een uitgebreidere analyse van de IPO van Facebook op Marketingfacts.

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Shamier Coffie

    Very Nice!


    21 mei 2012 om 10:39

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!