• Mobile
    wordt gesponsord door

EZ wil ontwikkeling mobiel betalen versnellen

EZ wil ontwikkeling mobiel betalen versnellen

Minister Brinkhorst van Economische Zaken wil de markt voor microbetalingen via mobiele telefoon of internet in een stroomversnelling brengen.

Volgens Brinkhorst willen consumenten relatief kleine bedragen ook via internet of mobiele telefoon kunnen afrekenen zonder tussenkomst van een bank. Het ministerie komt tot deze conclusie na onderzoek.

Volgens EZ loopt de e-commerce in Nederland achter op andere landen. Het ministerie constateert dat er een patstelling is ontstaan tussen de vraag (vertrouwen en betaalgemak) en het aanbod.

Om deze patstelling te doorbreken zal het ministerie het voortouw nemen en proberen de diverse marktpartijen bij elkaar te krijgen. Op deze manier hoopt EZ dat consumenten op meer digitale plekken met behulp van ‘nieuwe media’ kunnen afrekenen.

Uit het onderzoek van EZ blijkt tevens dat de huidige aanbieders er niet in slagen ‘een substantieel deel van de vragen’ aan zich te binden. Dit komt volgens het ministerie door gebrekkige gebruiksvriendelijkheid en onvoldoende duidelijkheid.

Bron:
http://www.infoworld.nl/


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • EZ is aan een inhaalslag begonnen. Nauwelijks een jaar terug wist dit Ministerie te melden dat dergelijke acties niet tot haar kerntaken zouden behoren. Hoe anders is de visie een halfjaartje verder. Inmiddels hebben we na de Interoperabiliteitsnota en Nederland<>Kennisland van eind vorig jaar, nu dan het recentelijk het Mobiliteitsplatform en deze daaruit voortvloeiende prachtige woorden mogen aanschouwen. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Het zou EZ sieren voortaan aan bronvermelding te doen.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.