EU wil wereldwijd overleg verbod op spam

16 juli 2003, 15:10

Eurocommissaris Liikanen wil het verbod op spam wereldwijd regelen en heeft het initiatief genomen tot overleg begin 2004 binnen de OESO, waarin industrielanden samenwerken.

Hoewel de Europese Unie de eerste in de wereld is met een wettelijk verbod op ongewenste e-mails, sms’jes en faxen, maakt eurocommissaris Liikanen zich toch zorgen over de praktijk. Een groot probleem is dat veel spam van buiten de EU komt. Volgens een grove raming is 85 procent van de e-mails Engelstalig. Internationale samenwerking is daarom een must. Het komt aan op de handhaving van de afspraken. De Europese Commissie maakt zich daar sterk voor, verzekert Liikanen.

Eind oktober moet het verbod op ‘spam’ overal in de Unie een feit zijn. E-mails met een commerci?le boodschap zijn daarna alleen toegestaan zijn, als de gebruiker daarmee expliciet heeft ingestemd.

De Verenigde Staten werken aan wetgeving die dreigde haaks te staan op de Europese, maar volgens de Finse commissaris gaat het de goede kant op met het overleg volgend jaar binnen de OESO.

Bron:

http://www.adformatie.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!