EU-klacht uitgevers over Omroep.nl

EU-klacht uitgevers over Omroep.nl

De Groep Nederlandse Dagbladpers (NDP) en vier tijdschriftuitgevers hebben bij de Europese Commissie een klacht ingediend wegens vermeende ‘excessieve steun van de Nederlandse overheid voor internetactiviteiten van de publieke omroep.

Dat heeft het Nederlands Uitgeversverbond bekendgemaakt.

De omroeporganisaties kunnen in de periode 2002-2006 148 miljoen euro investeren in internet-/nieuwe media-activiteiten, zeggen de uitgevers, waarvan 20 miljoen per jaar voor Omroep.nl.

Volgens de EU-regels is subsidie voor interent van de omroep toegestaan als er dezelfde ‘democratische, sociale en culturele behoeftes van de maatschappij’ mee gediend zijn. Daar is volgens de uitgevers in de ppraktijk geen sprake van.

De uitgevers vinden de concurrentie van Omroep.nl voor hun internetactiviteiten te groot. Zelf moesten de uitgevers immers investeringen in internet flink terugschroeven.

“Bij de presentatie van Omroep.nl gaf een woordvoerder van de NOS aan dat de missie van de publieke omroep is om het gat op te vullen dat de pers achterlaat dan wel niet zelf invult. Volgens de uitgevers wordt hiermee de wereld op zijn kop gezet.”

De Holland Media Groep diende een jaar terug al een klacht in bij de EU wegens de overheidsssteun aan de omroep zelf.

Bron:
http://planet.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.