Ernesto Spruyt (Mobbr): “Alles wat je kunt outsourcen, kun je ook crowdsourcen”

14 april 2014, 13:59

Startup Mobbr wil dat iedereen die iets toevoegt op internet, daar ook voor kan worden betaald. Ze haalden er drie ton aan investeringen mee op. “Mobbr draait om economische vrijheid en hoe we in de toekomst ons werk gaan doen”, zegt mede-oprichter Ernesto Spruyt.

Via Mobbr kunnen bedrijven die het publiek inzetten om opdrachten uit te voeren en ideeën uit te werken, dat publiek ook betalen. “Crowdsourcing kan via ons worden beloond”, zegt Spruyt. Het grote publiek kan via crowdsourcing meedenken over vraagstukken in een organisatie. “Zo ontstaan er ideeën die voortborduren op gemeenschappelijke kennis en krijg je oplossingen waar je anders nooit toe gekomen was”, vindt Spruyt.

Massa

Steeds meer bedrijven bekijken de mogelijkheden om het grote publiek in te huren. “Alles wat je kunt outsourcen kun je ook crowdsourcen.”

En daarmee willen ze bij Mobbr graag internationaal. De gebruikers betalen een soort abonnementsfee voor de dienst. “Daarvoor hebben we massa nodig.” Met de investering hoopt Spruyt de internationale markt open te breken. “We gaan beginnen in Singapore, maar krijgen meer aanvragen uit het buitenland”, zegt hij. “We willen de wereld verder ontdekken.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!