EPIC: Het einde van de journalistiek?

EPIC: Het einde van de journalistiek?

EPIC: Het einde van de journalistiek?

 

 

EPIC staat voor Evolving Personalized Information Construct en is een samenvatting van de wereld, automatisch bijeengebracht door een wereldwijd netwerk van weblogs waar iedereen zijn of haar eigen verhaal schrijft. Intelligente filters zorgen er voor dat iedereen zijn of haar eigen gepersonaliseerde nieuws ontvangt. Google EPIC is de opvolger van Google Zon en betekent het definitieve einde van de journalistiek zoals we die de afgelopen eeuwen hebben gekend.

EPIC 2014 (van Museum of Media History) is een 8-minuten durend scenario van de toekomst en speelde eerder in het theater van Frankwatching (en anderen). Reden dat ik zo’n beetje als laatste hierover bericht is dat ik vandaag de reactie van r-win las. Hij noemt het een doemscenario en voor een journalist is het dat natuurlijk ook.


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.