Ellende door e-mail

21 april 2003, 10:13

Gebruik van de muis bleek al te leiden tot RSI en het staren naar het beeldscherm tot ‘vierkante ogen’. Nu hebben computergebruikers er nog een probleem bij: Pre- en Post-Mail Tension (PPMT), oftewel gespannenheid v??r en na het zenden of ontvangen van e-mail.

Dit meldt de internetsite www.ananova.com.Volgens onderzoekers hebben we hier te maken met een serieus probleem, ,,dat het persoonlijke leven van computergebruikers kan verwoesten”. Een enqu?te van internetbedrijf Yahoo onder zesentwintigduizend e-mailers onthulde het bestaan van PPMT, dat wordt veroorzaakt door het verkeerd begrijpen van e-mails en door de angst dat priv?-berichten onder ogen van de verkeerde mensen komen. Achtentwintig procent gaf aan bang te zijn dat hun baas op het werk verstuurde priv?-mails onder ogen zou krijgen.

Twee?nvijftig procent van de e-mailgebruikers geeft in het onderzoek aan vaak moeite te hebben om e-mailberichten op de juiste wijze te interpreteren. Twaalf procent bekent wel eens ruzie te hebben gemaakt met een vriend of vriendin vanwege een verkeerd begrepen e-mail. Bij twee procent van de respondenten pakte een misverstand over een elektronisch bericht wel heel tragisch uit: het kostte hen hun relatie.

Bij mensen die flirten via e-mail komt PPMT het vaakst voor. Driekwart van de deelnemers gaf toe e-mail wel eens voor dit doeleinde te gebruiken. Concentratiestoornissen zijn het gevolg. Vierenzestig procent van de mailers kan de aandacht niet goed bij het werk houden tijdens het wachten op een antwoord van de begeerde ander.

Ruim de helft zei veel werktijd te verspillen aan het constant checken van de mailbox. Vijfendertig procent biechtte op werk te laten liggen tijdens het bedenken van een gevat antwoord om de ontvanger te imponeren.

Bron:

http://www.planet.nl/planet/show/id=118880/contentid=373619/sc=448de6

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!