Een weblog als marketing instrument

Een weblog als marketing instrument

Aardig artikel van Venturo over de rol van weblogs in de mediamix. Weblogs zijn met name interessant omdat het niche sites zijn met een specifieke doelgroep. Een aspect dat vooralsog door velen wordt onderschat is de exponentiele toename van het aantal weblogs waardoor het steeds lastiger wordt voor marketeers om de doelgroep te bereiken. Iemand een idee hoeveel weblogs er inmiddels in Nederland zijn?


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • geschatte aantallen in Nederlandstalig gebied tref je hier aan in dit eerder gepubliceerde artikel.

  http://www.venturo.web-log.nl/index.log?ID=190323

  geplaatst op
 • Ik ken deze getallen ook maar wat is daarvan de bron?

  geplaatst op
 • Een onderzoekje wat wij zelf gedaan hebben met gegevens van google en planet. Ook wat info getrokken van Jupiter destijds.

  geplaatst op
 • In je artikel noem je het aantal van meer dan 267.000 Nederlandstalige weblogs waarvan het grootste deel (150.000) waarschijnlijk in Nederland wordt onderhouden. Ik denk dat deze aantallen sterk geflateerd zijn omdat en groot deel niet of nauwelijks wordt onderhouden. Je noemt zelf al dat et daarbij gaat om 66% van de weblogs. Zullen we het houden op 50-100.000 aktieve weblogs? Als we dit vergelijken met het aantal RTV-zenders, tijdschriften, dagbladen en 'normale' websites nog steeds een respectabel aantal overigens!

  Heb je toevallig het artikel over weblogs in het media-katern van de Volkskrant afgelopen zaterdag gelezen?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.