Een weergaloze website met WordPress #adv

DTG
24 februari 2017, 09:30

Ruim een kwart van alle websites die online staan, hebben WordPress als basis. Waarom er zoveel bedrijven kiezen voor dit platform? Het is gebruiksvriendelijk, veilig en de mogelijkheden zijn legio. Met 1 systeem ontelbaar veel websites maken. Elk met een unieke uitstraling. Met WordPress kan het.

Ook voor jouw bedrijf maak je met WordPress een website op maat. Een site die aansluit op je marketingdoelen. Die de identiteit van je onderneming uitdraagt. Een website die je klanten aanspreekt. Weten of het tijd is om over te schakelen op een WordPress website? Of heb je al een (WordPress) website en wil je weten of je website voldoet aan alle technische eisen? Vraag dan gratis ons advies aan over WordPress.

Vraag advies aan over WordPress

De voordelen van WordPress

Met WordPress bepaal je het design, de inhoud en de functionaliteit van je site. Vrijwel alles is mogelijk. Je kunt kiezen uit verschillende – gratis en betaalde – thema’s die de basis vormen van je webdesign.

Unieke voordelen van WordPress

  • Het is een veilig systeem
  • Het is makkelijk te verhuizen
  • Het is extreem flexibel en veelzijdig
  • Het is relatief goedkoop

Een veilige website

In tijden waar computercriminaliteit zich steeds vaker voordoet, is het belangrijk dat je website beveiligd is. Je wilt natuurlijk niet dat jouw bedrijf en je klanten de dupe worden van internetcriminelen. Bovendien stelt de Wet bescherming persoonsgegevens het verplicht om digitaal verzenden van persoonsgegevens te beveiligen.

WordPress-websites zijn standaard ingericht voor het gebruik van SSL-certificaten. SSL staat voor Secure Sockets Layer. Miljoenen websites gebruiken dit protocol voor een beveiligde internetverbinding. Alle dataverkeer op een site is hiermee versleuteld. Zo zijn bijvoorbeeld de betaalinformatie, persoonsgegevens en financiële transacties bij online aankopen van klanten veilig. Je herkent een beveiligde website aan het slotje en de https:// in de adresbalk. Bovendien is er – door de wereldwijde community van ontwikkelaars – geen enkel CMS dat zo snel van beveiligingsupdates wordt voorzien als WordPress. De community werkt continu aan de veiligheid en functionaliteit.

Flexibel en veelzijdig

Doordat WordPress veruit de grootste community van ontwikkelaars heeft, wordt WordPress steeds verbeterd. De ontwikkelaars bieden naast goede support ook telkens nieuwe functionaliteiten aan.

Gemakkelijk verhuizen

Vrijwel elke serviceprovider ondersteunt WordPress. Hierdoor kun je gemakkelijk je website verhuizen naar een andere hostingpartij.

Relatief goedkoop

Voor een professionele site zoals van Sony zijn investeringen boven een ton heel gangbaar. Toch kom je met een beperkter budget van rond de € 10.000 ook al een heel eind. Maatwerkoplossingen voor je website zijn met WordPress namelijk snel te realiseren. Het basissysteem van WordPress maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om gemakkelijk nieuwe functionaliteiten eraan toe te voegen. En wil je snel een eenvoudige SEO-geoptimaliseerde site? Dan kun je al voor minder dan € 2.000 een WordPress-website bouwen.

Open source CMS

WordPress is een ‘open source’ contentmanagement-systeem (cms). Iedereen kan de code gratis downloaden en programmeurs mogen er zoveel in aanpassen als ze willen. Duizenden mensen over de hele wereld zijn bezig met het verder ontwikkelen van dit cms. Hierdoor wordt WordPress continu verbeterd. Elk jaar zijn er gemiddeld 8 updates. Zo blijft het systeem goed en veilig draaien.

Functionaliteiten uitgelicht

WordPress biedt ruim 47.000 plug-ins. Een plug-in is een functionaliteit die je aan je website kunt toevoegen. Er worden veel nieuwe plug-ins ontwikkeld. Een aantal populaire en handige functionaliteiten voor ondernemers lichten we uit.

Reserveringsmodule

Voor restauranteigenaren, beautysalons, tandartspraktijken en andere bedrijven die op afspraak werken is een online bookingsysteem ideaal. Bezoekers op je website kunnen direct een afspraak of reservering via je website inplannen. Afhankelijk van beschikbaarheid. De reservering kan je automatisch per e-mail laten bevestigen of pas wanneer jij de reservering goedkeurt. Zo houd je je agenda zelf in de hand.

Webshop

Als je online je producten wilt verkopen, biedt WordPress ook uitkomst. Er zijn een aantal plug-ins waarmee je relatief makkelijk een webshop maakt. Daarvan is WooCommerce de populairste. Je kunt kiezen tussen een gratis en betaalde variant. De ‘premium’ versie biedt meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld seizoenacties aanmaken, kortingen instellen en jouw voorkeursbetaalmethode aangeven.

Betalingsmodule

De betalingsmodule zorgt ervoor dat je klanten een orderbevestiging per e-mail krijgen en kunnen kiezen uit verschillende betaalmethoden, zoals:

  • contant of pin (in de winkel)
  • betaling achteraf (op rekening) met of zonder betaallink
  • betaling vooraf, met of zonder betaallink
  • iDEAL
  • PayPal
  • creditcard

Reviewsysteem

Consumenten oriënteren zich online voordat ze een aankoop doen. Mensen willen graag bevestiging of ze een bedrijf kunnen vertrouwen en het product aan de verwachtingen zal voldoen. Klantbeoordelingen zijn steeds belangrijker in het online oriëntatieproces. Door een reviewsysteem aan je website toe te voegen kunnen je klanten een beoordeling achterlaten over je diensten, producten en service. Dit biedt transparantie en wekt daarmee vertrouwen. Het is ook handig voor eigen inzicht. Je weet waar je klanten tevreden over zijn en waar ruimte is voor verbetering.

Chatmodules

Tegenwoordig zie je op websites van bedrijven regelmatig de mogelijkheid om een live chat te starten met een medewerker. Via die chatfunctie kunnen bezoekers op de site direct een vraag stellen. Zo maak je de interactie tussen je bedrijf en klanten laagdrempeliger. De optie om snel in contact te komen kan bijdragen aan een positieve klantervaring. WordPress biedt verschillende chatfunctionaliteiten die je op je website kunt toevoegen.

Zoekfunctionaliteit

WordPress biedt als standaard functionaliteit een zoekveld op je website. Ideaal als je een uitgebreide website hebt met veel pagina’s en tekst. Zo vinden je bezoekers snel en gemakkelijk de informatie die ze zoeken. Handig en gebruiksvriendelijk.

Doel bepalen

De genoemde functionaliteiten zijn slechts een kleine greep uit de talloze plug-ins die je aan je WordPress-website kunt toevoegen. Om te bepalen welke plug-ins voor jouw website relevant zijn, is het belangrijk om het doel van je site te formuleren. Wil je meer reserveringen binnenkrijgen? Of online je producten gaan verkopen? Beide vragen om een andere functionaliteit. Stel daarom voorafgaand aan de invulling van je website je doelen op. Zoek daar passende functionaliteiten bij die je helpen je doelstelling te realiseren.

Advies over WordPress

Er is nog zoveel meer te vertellen over WordPress. Onze specialisten bespreken graag met jou de mogelijkheden voor je eigen op maat gemaakte website. Vraag vrijblijvend advies aan via dtg.nl. Onze specialisten nemen dan contact met je op om je wensen te bespreken.

Vraag advies aan over WordPress

Online succes. Ruim 500 DTG’ers zijn daar dagelijks mee bezig. Voor jouw bedrijf. Designers, copywriters, onlinemarketeers, SEA-, SEO- en dataspecialisten, wij hebben alles onder één dak om dat succes waar te maken. Met meer dan 3.000 websites, 3.500 SEA-campagnes en 40.000 netwerkprofielen hebben we onze klanten het gezicht gegeven dat bij hen past. Dat zijn mooie getallen, maar ze zeggen niet alles. Wees kritisch. Stel vragen. Lees wat anderen over ons zeggen. En kom daarna eens bij ons langs.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!