Echte debat tussen Bush en Kerry vond plaats op internet

Echte debat tussen Bush en Kerry vond plaats op internet

Het debat tussen Bush en Kerry kon door een strenge reglementering amper een debat genoemd worden. Maar dat was buiten de impact van het internet gerekend. Honderden bloggers stonden immers klaar om real-time uitleg te geven bij de commentaren van de presidents-kandidaten. Naar verluidt had Bush tijdens het debat een team van 25 medewerkers online en kon men op de weblog van Bush zelfs feeds naar andere sites afleiden waardoor het feitelijke debat niet op tv maar op het internet werd gevoerd (bron: PCM).


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Hier vind je een prachtige samenvatting:

  QuickTime / Windows Media

  geplaatst op
 • Inderdaad aardige samenvatting!

  Voor zover ik heb kunnen lezen, horen en zien heeft John Kerry het niet slecht gedaan in zijn eerste debat. Goed gesproken en zijn boodschap was helder. Dit keer in ieder geval. Want hoe consistent is Kerry eigenlijk? Een aantal fragmenten van Kerry vanaf het moment dat duidelijk werd dat hij zou meestrijden in de presidentsverkiezingen. Kijk en luister mee (streaming video):

  http://media1.stream2you.com/rnc/RNC091604.wmv

  En alhoewel ik hoop dat de Amerikanen (en de rest van de wereld) niet nog een keer met Bush worden opgescheept, ben ik bang dat Kerry niet de man is die Bush gaat verslaan. Helaas.

  geplaatst op
 • Tja, 't is een moeilijk land, dat Amerika. Het zit tjokvol zwart/wit-denkers, die enige nuance geen kans geven.

  John Kerry heeft vóúr het afzetten van Saddam gestemd, maar is het oneens met de manier waarop dit gebeurt. De Amerikanen interpreteren dit als 'flip/flop'-gedrag: hij was eerst voor, en is nu tegen.

  Kerry heeft ook tégen rucksichtsloze terugtrekking gestemd, omdat je dit beter met een gedegen stappenplan kunt doen. Ook dit wordt door de Amerikaanse bevolking weer als 'flip/flop'-gedrag gezien: hij was eerst tegen terugtrekking, en wil nu de troepen juist weer terughalen.

  Het wordt dus inderdaad heel moeilijk, Marco. Om als denker aan de macht te komen, in een 'you're either with us, or against us'-land.  geplaatst op
 • Och, met nog een termijn Bush zal het ook de twijfelaars in de wereld duidelijk worden welke kant het opgaat als 1 land bepaalt wat er gebeurt in de wereld. Bovendien zullen met een presidentschap van Kerry, de kansen voor Hillary Clinton een stuk kleiner worden om over 4 jaar (of daarna) president te worden. Ik acht haar een stuk waardevoller voor de VS en de wereld dan de twee heren die er nu om strijden.

  Bush zal sowieso wel winnen. Er wordt al volop gespeculeerd over de verkiezingsstunt die er in oktober ongetwijfeld gaat komen. Zie www.octobersurprise.net

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.