eBay neemt Marktplaats.nl over voor 225 miljoen euro

eBay neemt Marktplaats.nl over voor 225 miljoen euro

Het Amerikaanse internetveilinghuis eBay neemt de Nederlandse equivalent Marktplaats.nl over. eBay is wel van plan om Marktplaats als zelfstandige activiteit voort te zetten, maakte het bedrijf vanochtend bekend.

De Nederlandse internetpagina bestaat vijf jaar en bevat naar eigen zeggen op elk willekeurig moment ongeveer een miljoen advertenties. Marktplaats is daarmee de populairste Nederlandse ontmoetingsplaats van kopers en verkopers van allerlei goederen, van kleding tot auto’s en van apparatuur tot huisraad, aldus directeur Frank Cr?bas.

eBay betaalt voor alle uitstaande aandelen van Marktplaats en een aantal van haar dochterondernemingen ongeveer 225 miljoen euro.

Bron: ANP


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Op gathering.tweakers.net staat wat commentaar van een werknemer die niet teveel wil zeggen maar wel duidelijk maakt dat:

  - de werknemers er ook een graantje van meepikken (Emerce had het onlangs nog over 55 FTE, hij spreekt zelf over 100+ man personeel (waaronder dus veel part-time))
  - het Marktplaats-principe hetzelfde blijft, en geen veilingsite zal worden en er ook niet voor goedkope advertenties zal hoeven te worden betaald

  bron

  Op de werknemers na snapt iedereen natuurlijk dat die beloftes na een jaar overboord gaan, maar goed, dat mag de pret niet drukken :)

  geplaatst op
 • Het NRC heeft toevallig net vandaag ook nog een interessant artikel over allerlei marketing-initiatieven van E-bay:

  http://www.nrc.nl/economie/artikel/1099636221131.html

  geplaatst op
 • 225 Miljoen!
  In 2003 was de winst ongeveer 3 miljoen, dus dit is zo'n 75 keer de winst.. Dat lijkt me dus niet echt een slimme investering.

  geplaatst op
 • Er wordt 39 keer de winst betaald over 2004, dat is nog steeds veel, maar al een stuk realistischer, zie:

  Enorme klapper marktplaats

  geplaatst op
 • Volgens Hyped is het inderdaad 39 keer. Ik vraag me wel af wat de bronnen van Hyped zijn, andere sites melden hier namelijk niets over.

  geplaatst op
 • Als ik eBay was had ik zelf een Marktplaatsconcurrent gemaakt en de overige 224,5 miljoen Euro aan promotie besteed.

  geplaatst op
 • Bij eBay lezen ze dit weblog blijkbaar ook: de opmerkingen van de werknemer zin inmiddels "wegens omstandigheden" gewist uit de genoemde discussie op gathering.tweakers.net :)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.