eBay lanceert Craiglistkloon in 6 landen

eBay lanceert Craiglistkloon in 6 landen

Nadat eerder Vraag & Aanbod en Planet berichten over de nieuwe Craiglistkloon van eBay, is Kijiji.com (spreek uit: kai-dzjie-dzjie) nu officieel gelanceerd. De nieuwe online advertentiesite start in 6 landen: Canada, China, Frankrijk, Duitslande, Italie en Japan.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Het Financieel Dagblad geeft er een andere draai aan:

  Ebay breidt idee dochter Marktplaats.nl uit
  Het Amerikaanse Ebay, het grootste internetveilinghuis ter wereld, rolt het concept van Marktplaats.nl uit. Voortaan kunnen gebruikers ook in Duitsland, Canada, ...


  Ik heb geen abonnement dus kan de rest niet lezen, maar op Zibb.nl vallen de hoofdlijnen van dit artikel te lezen: Ebay brengt Marktplaats.nl naar het buitenland.

  Ik heb het idee dat ze bij het Financieel Dagblad nog nooit van Craigslist gehoord hebben. Hoewel beide appelleren aan dezelfde beleving (quick 'n dirty, snel, geen poeha), is Marktplaats gewoon fun-da-men-teel anders dan Craigslist. En Kijiji is inderdaad een Craigslist-kloon.

  Nou vindt ik het prima dat mensen zaken verschillend interpreteren, maar dat deze move van eBay wordt neerzet als zijnde een internationale uitrol van Marktplaats getuigt m.i. van een onovertroffen dosis onbenul.

  geplaatst op
 • Oh wacht even - spuit elf hier - ik zie dat ook Planet/P7 het als een variant op Marktplaats omschrijft. Gelukkig zijn ze bij Planet nog niet zo naief om te denken dat het een uitrol is van het Marktplaats-concept, i.t.t. het minder onderlegde FD.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.