E-mailmarketing meer innovatief

E-mailmarketing meer innovatief
, Add to Favorites BV

De jury van de EMMA’s heeft een keuze gemaakt uit de inzendingen. In totaal zijn vijf cases aangewezen die in aanmerking komen voor een EMMA. De prijzen voor de beste e-mailmarketingcampagnes van Nederland worden uitgereikt tijdens de De Zesde Nationale E-mail Marketing Conferentie, die op 6 september 2007 plaatsvindt in Archeon in Alphen aan den Rijn.

De winnaars in alfabetische volgorde zijn:

1. bol.com (Case: Introductie online magazine BOMVOL)
2. Grolsch (Case: Bier mag weer gezien worden)
3. Transavia (Case: Jouw foto op ons vliegtuig!)
4. Unilever (Case: Life & Cooking)
5. VNU Exhibitions (Case: De digitale relatiekaart)

De jury – die bestaat uit Marc Borgers, voorzitter van EMMA-nl, Beer Flik van Dynamic Zone, Peter Joziasse van TNT Post, Michel Schaeffer van bol.com en Paul Petermeijer van BBP – heeft de ingezonden e-mailcampagnes getoetst aan de hand van een aantal vooraf vastgestelde criteria:

1. effectiviteit van de campagne (o.a. respons, budget)
2. creativiteit (o.a. opmaak, lay-out, content)
3. inzet van middelen (o.a. personeel, budget)
4. onderdeel van totale communicatie
5. functionaliteit (o.a. gebruiksvriendelijkheid)
6. innovatieve elementen, is het vernieuwend
7. de wijze waarop het database is opgebouwd (permissie van de ontvanger is een vereiste)
8. resultaten en opzet van eventuele ondernomen commerciële testen

Dit jaar zijn er rond de veertig inschrijvingen binnengekomen. ‘E-mailmarketing wordt steeds meer een geïntegreerd onderdeel van de hele marketingcommunicatiemix. Een campagne zonder e-mailmarketing is bijna niet meer denkbaar’, zo stelt juryvoorzitter Marc Borgers. Borgers: ‘De ingezonden cases zijn stuk voor stuk van een goed niveau. De cases zijn zeer gedegen en effectief qua uitvoering. Het innovatie component wordt steeds verrassender, je ziet dat bedrijven steeds meer experimenteren met nieuwe technieken. Wel moet worden opgemerkt dat bij het testen van e-mailmarketing nog winst te boeken valt’.

Alle winnaars zullen een presentatie verzorgen tijdens de conferentie. Na de presentatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Aan het einde van de dag wordt duidelijk wie de gouden, zilveren of bronzen EMMA ontvangt. Dit kunnen overigens uiteindelijk meerdere winnaars zijn van één “kleur” (goud, zilver of brons)


Geplaatst in

DelenEr zijn 10 reacties op dit artikel

 • Bas, ik zag deze lijst van winnaars al voorbij komen op andere sites maar kon werkelijk nergens iets inhoudelijks vinden over waarom ze nu hebben gewonnen. Kun jij daar wellicht iets over zeggen?

  geplaatst op
 • @Marco. aangezien ik -vreemd genoeg ;-) - niet in de jury zit heb ik zelf geen enkel idee... heb daar zelf ook wel vragen over omdat in mijn ogen een aantal campagnes niet enkel en alleen e-maillike zijn. maar ik kan me daarin vergissen. heb dus links en rechts wat telefonen gepleegd om erachter te komen dus ik hoop daar vandaag via een reactie nog antwoord op te geven.

  geplaatst op
 • Iemand van bol.com in de jury en bol.com als een van de genomineerden. Opvallend :)

  geplaatst op
 • @marco: ik heb net verzekerd gekregen dat ik (hoogstwaarschijnlijk) deze week nog een update krijg over het hoe en waarom. dan zal ik dit direct bijwerken in dit artikel.

  geplaatst op
 • @Bas: top, we wachten even af!

  geplaatst op
 • Bekijk EMMA cases op Resultblog zou ik willen zeggen. Wij zijn hier de afgelopen paar dagen mee bezig geweest om de input te verzamelen. Helaas hebben we nog niet alles binnen, maar er volgen er nog meer, als iedereen mee werkt.

  geplaatst op
 • @joris: opschepper ;-) zoveel meer staat daar ook nog niet.

  geplaatst op
 • Bas, Joris heeft wel gelijk, op Resultblog staan inmiddels de eerste cases uitgewerkt:

  Emma-winnaar (1): VNU Exhibitions, de digitale relatiekaart
  Emma-winnaar (2): Transavia, jouw foto op ons vliegtuig
  Emma-winnaar (3): Bol.com, Bomvol-magazine

  En als ik het goed heb begrepen volgen ook de andere cases.

  geplaatst op
 • @Bas: zoals het "gezegde" luidt: "eerst kijken, dan zeiken" ;-)

  Het artikel geeft aan wat er gebeurt en inmiddels staan 4 van de 5 cases er ook op, de laatste is onderweg.

  geplaatst op
 • Ik ben van begin af aan enthousiast over Bomvol, ik zet in op Goud voor Bomvol. Maar met Michel Schaeffer van bol.com in de jury, voorzie ik helaas al weer een discussie.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.