Dump je schatje met GoGo Tours

Dump je schatje met GoGo Tours
, ING Groep
@evr

Dump je schatje met GoGo Tours“Elk jaar weer hetzelfde liedje… Heb je een leuke winterscharrel, moet je hem of haar weer dumpen voor de zomer-vakantie. Je wordt er gewoon moe van. Daarom vind je hier allemaal handige tips om dit jaarlijks terugkerende probleem effectief en snel op te lossen. Oh ja en als je dat gefixed hebt, boek dan hier je reis naar de zon! Succes.”

Aldus reisorganisatie GoGo Tours op de speciaal op jongeren gerichte site www.dumpjeschatje.nl.

Als het vakantieseizoen weer in aantocht is, grijpen veel jongeren de kans om definitief een punt te zetten achter hun relatie. De gedachte aan een vrijgezelle vakantie, waarin ze lekker de beest uit kunnen hangen en naar hartelust kunnen flirten, is de belangrijkste aanleiding om hun vriend of vriendin te dumpen. Zo blijkt uit recent onderzoek van Young Works naar het dumpgedrag van jongeren.

De site is voorzien van tips, dumpbrieven, dumplinks, dump e-cards en de commercial. Er ontbreekt echter een SMS-uitmaakservice voor bijvoorbeeld de beste teksten. Uit een in Belgie gehouden onderzoekje door TMF bleek dat 29% van de ondervraagden weleens zijn geliefde op deze manier heeft gedumpt. En ik mis interactie op de site. Waarom geen hall of fame met de beste door jongeren ingezonden dumptips, waarom geen forum o.i.d.?

Wordt dit een succes of niet?


Geplaatst in

DelenEr zijn 12 reacties op dit artikel

 • Iemand de commercial gezien? Half Nederland valt over een dode duif, maar een vriendin tegen een boom aan rijden is blijkbaar acceptabel. Ik zal wel een oude lul zijn maar ik zie de humor niet van deze campagne.

  geplaatst op
 • Echt geniaal deze campagne! Het getuigt van lef om jongeren op deze manier aan te durven spreken.

  Het doet me denken aan een uitspraak van een jongere in de Emerce in het bekende stuk over de MSN-generatie:
  "Om jongeren aan te spreken moet je fuck durven zeggen!"

  geplaatst op
 • Kenzo ik ben het deels met je eens, maar kan Marco zeker geen ongelijk geven ten aanzien van de commercial, de humor die daar in zou moeten zitten zie ik ook niet.

  geplaatst op
 • Marco, ziet er naar uit dat je niet de enige 'oude lul' bent:

  Hyped: De reclame op televisie van GoGo Tours is bij diverse mensen en instanties in het verkeerde keelgat geschoten. Het filmpje toont een jongen die z'n vriendin (een "winterscharrel") achter op z'n scooter heeft, en vervolgens vlak voor een boom waar hij onderdoor rijdt bukt zodat z'n vriendin keihard met haar hoofd tegen de boom knalt. In de begeleidende tekst wordt aangegeven dat het tijd is om je winterscharrel te dumpen zodat je weer lekker kan feesten de komende zomervakantie. Na de boosheid om de Versatel reclame, waarin een duif wordt "vermoord", nu dus een reclame waarin een mens wordt "omgebracht" zodat iemand lekker kan gaan feesten. De campagne wordt ondersteund met een website waarop tips te vinden zijn voor het dumpen van je "schatje". Overigens zijn er ook veel positieve reacties: een hoop mensen omschrijven de campagne als "geinig", "toppertje" en "niet kwaad bedoeld", zo bleek uit reacties vanmorgen op de radio.

  geplaatst op
 • Ook CNN heeft de commercial gezien.

  Bron : vkmag.com

  geplaatst op
 • De Reclame Code Commissie heeft Go Go Tours aanbevolen een televisiereclame voor haar website Dumpjeschatje.nl niet langer meer uit te zenden. In de commercial 'dumpt' een jongen rijdende op een scooter zijn vriendin door haar op een tak te laten botsen. De commissie acht de reclame ontoelaatbaar. Ondanks het advies heeft Go Go Tours besloten het spotje te blijven uitzenden op TMF en MTV.

  Lees verder:
  http://www.nu.nl/news.jsp?n=516481&c=50

  geplaatst op
 • Voor de goede orde:
  Campagne was al enige tijd gestopt. Uitzending op TMF en MTV was in februari en maart, met als laatste uitzenddatum 1 april 2005.
  GoGo Tours is het niet eens met de uitspraak van de RCC, maar respecteert de beslissing wel.
  Campagne zal dus ook niet meer gestart worden.

  GoGo Tours vindt dat deze commercial in het huidige tv-aanbod niet er schokkend is en dat de doelgroep de humor er wel van inziet.

  geplaatst op
 • Heeej, kan iemand nog even kijken of onder een of andere mirror nog dat stukje van CNN te vinden is? Ik ben namelijk die jongen van die scooter, en ik vind het wel heel gruwelijk dat ik zelfs CNN gehaald heb! Dus als iemand kan helpen?

  geplaatst op
 • Jasper, wat mij betreft ben jij de winnaar tussen dit geneuzel van politici en marketeers. Je deed wat je wilt doen als je jong bent: scoren op TV met een commerical! Helaas kan ik je niet helpen aan de commercial, die is niet meer te vinden.

  geplaatst op
 • Helaas Jasper, kan je ook niet helpen (zelfs niet via Google cache). Kwam nog wel een aardige link tegen naar de statistieken van dumpjeschatje.nl. 293,158 bezoeken in februari 2005 waarvan de meesten via nu.nl, geenstijl.nl, yourdirtymind.com en cnn.com. Opvallend veel bezoekers die via de diverse weblogs zijn gekomen!

  geplaatst op
 • Precies EJ, ik kan ook alleen maar lachen om de hysterie die eromheen is ontstaan n.a.v. een reclame, die alleen maar grappig bedoeld was. Op de opnamedag was het gewoon zo gezellig, en zo grappig, en iedereen zat al smalend te wachten op de eerste reacties, maar wij hadden nooit zulke negatieve reacties verwacht. Ik las ergens op een of andere sekte-site zelfs dat het onzedelijk was, 'mens-onterend', en noem maar op..de reclame was ingegeven door demonische invloeden! Nou, ik kan je 1 ding vertellen; als je naar de art director en de sketch writer van het spotje kijkt, die doen nog geen vlieg kwaad, en proberen nooit iemand voor het hoofd te stoten! Jammer van die nieuwsuitzending van CNN EJ en Marco, misschien dat ik CNN email, vragen of die hem zelfs nog ergens hebben staan/liggen :)
  Ps. Die statistieken had ik nog nooit gezien :O Dat zijn er best veel :D

  geplaatst op
 • Jongens wat zeiken jullie nou man

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.