Duits bedrijf schrijft software om popup blockers te omzeilen

Duits bedrijf schrijft software om popup blockers te omzeilen

Het Duitse softwarebedrijf Falk eSolutions heeft een tool ontwikkeld die popup blockers detecteert en uitschakelt. Voor adverteerders komt het blokkeren van popups neer op een verlies aan inkomsten, aangezien zij in dat geval in feite voor niets betalen.

Informatici hebben nu dus een manier gevonden om popups te omzeilen. Het gaat als volgt: als een popup blocker wordt gedetecteerd dan wordt de advertentie die origineel als popup naar de gebruiker zou worden gestuurd, omgezet naar een ‘floating ad’ die bovenop de tekst van een webpagina ligt. Volgens analisten gebruikt op dit moment 20% van de consumenten een blocker. Meestal worden die mee ingestalleerd via een van de vele toolbars of browsers die in omloop zijn. Pas als Microsoft z’n browser in de toekomst ook uitrust met een blocker, zullen op termijn nog veel meer mensen bewust of onbewust popups weigeren.

Bron:
http://biz.yahoo.com/

Via:
http://www.webfactor.be/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.