Digitale nota via internetbankieren dichtbij

Digitale nota via internetbankieren dichtbij

De Rabobank, ABN AMRO, ING Bank, Postbank en TPG Post zijn het eens geworden over de manier waarop digitale nota’s en facturen via internetbankieren uitgewisseld, gepresenteerd en betaald kunnen worden. Deze nieuwe manier van digitaal factureren en betalen zal in de eerste helft van 2006 geintroduceerd worden. De verwachting is dat andere banken ook zullen aansluiten bij deze standaard.

Betalen van de digitale nota vindt plaats binnen internetbankieren. Met deze nieuwe dienst is het overtypen van acceptgiro’s door de klant niet meer nodig. Daarnaast kunnen klanten automatische incasso’s binnen de omgeving van internetbankieren bekijken.

De digitale nota biedt grote voordelen voor bedrijven, omdat het administratieve afhandelingproces wordt versneld en vereenvoudigd. Bovendien bespaart het print- en verzendkosten. Het voordeel voor banken is dat het aantal papieren acceptgiro’s afneemt, waardoor het betalingsverkeer effici?nter wordt.

Inmiddels maakt 63 procent procent van de Nederlandse huishoudens actief gebruik van internetbankieren. Uit recent marktonderzoek van Interview/NSS kwam naar voren dat 77 procent van de Nederlandse internetters gebruik wil maken van de digitale nota. Een aantal grote bedrijven heeft reeds aangegeven met de standaard te gaan werken, waaronder KPN, Eneco Energie, Agis Zorgverzekeringen, Sanoma Tijdschriften en Neckermann Shopping.

Bron:
http://www.nu.nl/


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.