Digitale ansichtkaart blijkt spionagesoftware

30 september 2003, 07:21

Digitale ansichtkaart blijkt spionagesoftwareHet Amerikaanse bedrijf Lover Spy probeert via massamailings kopers te vinden voor zijn keylogger. Experts twijfelen of deze software wel legaal is.

Lover Spy claimt een technologie te hebben ontwikkeld die het mogelijk maakt om de computeractiviteiten van bijvoorbeeld je geliefde te controleren. Echter er zijn veel meer vormen mogelijk met deze software. Bijvoorbeeld je personeel of concurrenten afluisteren.

De basis werkt als volgt : je stuurt slechts een digitale ansichtkaart naar de persoon die je wilt afluisteren/monitoren. Bij het lezen van het kaartje wordt er ‘digitaal afluisterapparaatje’ op de pc ge?nstalleerd.

Bovendien speelt het kwaadwillenden in de kaart doordat ook wachtwoorden en inloggegevens niet veilig zouden zijn, stellen de experts.

De software van Lover Spy kost 89 dollar en kan dan worden gebruikt om maximaal vijf computers af te luisteren. De software registreert zo’n beetje alles wat het slachtoffer doet, waaronder toetsaanslagen, wachtwoorden, mail en chat. De software is zelfs in staat mee te kijken met de webcam.

Denk dat ik mijn concullega’s en mijn personeel maar eens een leuke kerstkaart ga sturen 🙂

Bron: Webwereld

Alex Stil
CEO bij Reddion

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!