Digitale ansichtkaart blijkt spionagesoftware

Digitale ansichtkaart blijkt spionagesoftware
, Reddion
@alexstil

Digitale ansichtkaart blijkt spionagesoftwareHet Amerikaanse bedrijf Lover Spy  probeert via massamailings kopers te vinden voor zijn keylogger. Experts twijfelen of deze software wel legaal is.

Lover Spy claimt een technologie te hebben ontwikkeld die het mogelijk maakt om de computeractiviteiten van bijvoorbeeld je geliefde te controleren.  Echter er zijn veel meer vormen mogelijk met deze software. Bijvoorbeeld je personeel of concurrenten afluisteren.

De basis werkt als volgt : je stuurt slechts een digitale ansichtkaart naar de persoon die je wilt afluisteren/monitoren. Bij het lezen van het kaartje wordt er ‘digitaal afluisterapparaatje’ op de pc ge?nstalleerd.

Bovendien speelt het kwaadwillenden in de kaart doordat ook wachtwoorden en inloggegevens niet veilig zouden zijn, stellen de experts.

De software van Lover Spy kost 89 dollar en kan dan worden gebruikt om maximaal vijf computers af te luisteren. De software registreert zo’n beetje alles wat het slachtoffer doet, waaronder toetsaanslagen, wachtwoorden, mail en chat. De software is zelfs in staat mee te kijken met de webcam.

Denk dat ik mijn concullega’s en mijn personeel maar eens een leuke kerstkaart ga sturen :-)

Bron: Webwereld


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.