Digitale acceptgiro: NotaBox

31 januari 2005, 18:59

De digitale acceptgiro – een samenwerking van Rabobank en TPG – gaat NotaBox heten, zo blijkt uit een presentatie (pps) voor de Thuiswinkel.org werkgroep betalingsverkeer.

De digitale acceptgiro betekent een afname van de administratiekosten voor het bedrijfsleven, daarnaast scheelt het heel wat papier. Ook de online shopping-markt kan hiervan meeprofiteren: meer dan de helft van de bestellingen wordt middels acceptgiro voldaan.

De presentatie vertelt niet wanneer introductie van de NotaBox zal plaatsvinden.

Werkzaam bij TNS Singapore als Senior Manager Interactive op het gebied van (nieuwe) media en emerging technologies. Met name gespecialiseerd in het toepassen van nieuwe onderzoeksmethoden en -technieken.

Categorie
Tags

7 Reacties

  Hans on Experience

  Interessante presentatie!


  31 januari 2005 om 21:09
  Eelco

  NotaBox zal deze zomer (2005) worden geintroduceerd op de Nederlandse markt.

  NotaBox en Ideal zijn verschillende, elkaar aanvullende proposities; waar Ideal specifiek bedoeld is voor ad-hoc ‘boter bij de vis’ Webshop betalingen, gaat het bij NotaBox juist om de reguliere periodieke facturen van partijen als energieleveranciers, kabelaars, verzekeraars en telecombedrijven richting bekende klanten.

  Overeenkomst tussen Ideal en NotaBox is dat in beide gevallen de klant een ingevulde digitale acceptgiro in de vertrouwde online bankieren ‘look & feel’ van zijn huisbank gepresenteerd krijgt. Dit dient de acceptatie door consumenten te bevorderen.


  1 februari 2005 om 09:58
  media

  Dank voor de aanvullende informatie Eelco; zal het zeker in de gaten houden!


  1 februari 2005 om 10:25
  Jan

  De link naar de presentatie werkt niet.


  1 februari 2005 om 15:12
  Willemijn

  Het is intussen medio 2005… Nieuws?


  11 juli 2005 om 12:33
  Jan

  Het bedrijf Q-bis biedt de mogelijkheid aan kleine ondernemers om gebruik te maken van notabox. Zij kunnen via een samenwerking met Cendris de facturen in Notabox aanbieden.


  20 december 2005 om 14:46

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!