Digitaal muziek lenen in Rotterdam

Digitaal muziek lenen in Rotterdam
,

De Centrale Discotheek Rotterdam begint een interessant experiment met het uitlenen van muziek via Internet, zo meldt de Telegraaf. In eerste instantie wordt begonnen met 3500 titels van 2 labels (met name klassiek/jazz). Middels DRM wordt kopieren voorkomen.

Momenteel is de Centrale Discotheek in gesprek met andere platenlabels om ook andere muziek beschikbaar te stellen. Qua prijsstelling zal het lenen onder de prijs van een gewone ‘leen’- CD komen (Euro 1,90). Goed dat de Bieb hiermee experimenteert, ik ben met name benieuwd - als dit een succes wordt - welke plek dit in gaat nemen tussen online music stores als iTunes (nummers kopen en bezitten) en Napster (flat-fee abonnement op hele catalogus maar nummers niet bezitten).

In de US is onlangs de New York library begonnen met het digitaal uitlenen van audiobooks.


DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Daar hebben ze dan nog best lang over gedaan om dat rond te krijgen. Wel een interessant iniatief!

  geplaatst op
 • Liedjes wordt je meestal toch wel zat na ze een aantal keer te hebben beluisterd. Als je een cd "tijdelijk" mag lenen ben je relatief goedkoop uit en verkom je verwaarlozing van oude mp3's die bakken met geld gekost hebben. Een goed initiatief dus, tenzij er weer een methode wordt ontwikkeld die kopieën maken toestaat.

  geplaatst op
 • Had Download.nl (Ilsemedia) in het begin niet ook de mogelijkheid om muziek voor een bepaalde periode te 'leasen'?

  geplaatst op
 • @Rik:

  Klopt, dit betrof de zgn. 'tethered' downloads, waarbij je voor €0.10 een track 12 maanden lang kon beluisteren. We overwegen om dit weer te introduceren met onze huidige muziekleverancier.

  geplaatst op
 • ZDNet: Het proefproject van de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR) voor het digitaal uitlenen van muziek blijkt een groot succes. In een maand tijd leenden ca. 3000 gebruikers ruim 100.000 tracks.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.