Digitaal muziek lenen in Rotterdam

12 september 2005, 07:26

De Centrale Discotheek Rotterdam begint een interessant experiment met het uitlenen van muziek via Internet, zo meldt de Telegraaf. In eerste instantie wordt begonnen met 3500 titels van 2 labels (met name klassiek/jazz). Middels DRM wordt kopieren voorkomen.

Momenteel is de Centrale Discotheek in gesprek met andere platenlabels om ook andere muziek beschikbaar te stellen. Qua prijsstelling zal het lenen onder de prijs van een gewone ‘leen’- CD komen (Euro 1,90). Goed dat de Bieb hiermee experimenteert, ik ben met name benieuwd – als dit een succes wordt – welke plek dit in gaat nemen tussen online music stores als iTunes (nummers kopen en bezitten) en Napster (flat-fee abonnement op hele catalogus maar nummers niet bezitten).

In de US is onlangs de New York library begonnen met het digitaal uitlenen van audiobooks.

Werkzaam bij TNS Singapore als Senior Manager Interactive op het gebied van (nieuwe) media en emerging technologies. Met name gespecialiseerd in het toepassen van nieuwe onderzoeksmethoden en -technieken.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Nick-E

  Liedjes wordt je meestal toch wel zat na ze een aantal keer te hebben beluisterd. Als je een cd “tijdelijk” mag lenen ben je relatief goedkoop uit en verkom je verwaarlozing van oude mp3’s die bakken met geld gekost hebben. Een goed initiatief dus, tenzij er weer een methode wordt ontwikkeld die kopieën maken toestaat.


  12 september 2005 om 07:50
  Rik

  Had Download.nl (Ilsemedia) in het begin niet ook de mogelijkheid om muziek voor een bepaalde periode te ‘leasen’?


  12 september 2005 om 08:54
  CemYildiz

  @Rik:

  Klopt, dit betrof de zgn. ’tethered’ downloads, waarbij je voor €0.10 een track 12 maanden lang kon beluisteren. We overwegen om dit weer te introduceren met onze huidige muziekleverancier.


  13 september 2005 om 08:33

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!