Diesel meest coole merk van Nederland

Diesel meest coole merk van Nederland

Diesel meest coole merk van NederlandDe tweede CoolBrands Publieksverkiezing in Nederland heeft Diesel als nieuwe winnaar opgeleverd. Diesel neemt de toppositie over van Apple, dat in 2004 nog door het publiek verkozen was tot meest coole merk.

In 2005 is eveneens een eerste Europese verkiezing gestart, die dit jaar vervolg krijgt in 14 Europese landen. Deze eerste Europese editie leverde Google als absolute winnaar op.  Google scoorde ook in de Nederlandse verkiezing al hoog met een derde plaats, achter Diesel en iPod. Opvallend is verder de hoge positie van Monsterboard.nl in de Nederlandse top tien als enige echte business to business merk.

De Nederlandse- en Europese CoolBrands-verkiezing zijn een initiatief van Cool Unlimited en heeft tot doel inzicht te geven in de merken die op dit moment in Europa als cool worden ervaren. De uitslagen zijn gebaseerd op de mening van meer dan 40.000 Europeanen in 9 landen.

Ranglijst
De volledige top 10 van Nederland en Europa zagen er als volgt uit:

Nederland 2005:
1. Diesel              
2. iPod                  
3. Google                
4. Puma                
5. Apple                
6. adidas
7. PlayStation
8. Monsterboard
9. Ben & Jerry?s
10. IKEA

Europa 2005:
1. Google                
2. iPod                      
3. Nokia                
4. adidas                
5. Nike                      
6. Diesel
7. Puma
8. Sony
9. Ray Ban
10. Gucci

Europees vervolg
Begin 2006 krijgt de eerste Europese verkiezing een vervolg en wordt de European CoolBrands Election in 14 Europese landen voortgezet. In de eerste helft van 2006 wordt de tweede editie van het CoolBrands boek in Nederland gelanceerd, met de uitslag van de verkiezing en een beschrijving van een aantal van de coolste merken van Nederland. Deze editie is Engelstalig en zal wederom verkrijgbaar zijn in de betere boekhandel en via www.coolunlimited.org

Bron: Persbericht


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 2 reacties op dit artikel

  • Coolbrands benaderd bedrijven met het verhaal dat ze uitgeroepen zijn tot cool merk met de vraag of ze een partij boeken willen afnemen. Logisch. Maar ik vraag me af of je ook in het boek komt als je niet betaald.

    Kan iemand mij daar meer over vertellen?

    geplaatst op

  • ja, ik heb even met de organisatie gebeld:

    http://www.molblog.nl/reacties.php?nieuws=1863

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.