Deze post is goedgekeurd voor 50 jaar en ouder

Deze post is goedgekeurd voor 50 jaar en ouder
,

De jaren zestig van SchoolBANK.nl‘Eindelijk het boek bij de leukste site van Nederland!’ kopte de Bruna-folder die ik gisteravond zat door te bladeren. Vanochtend vroeg naar de winkel dus! Ik wilde weleens weten welke site dat dan wel wezen mocht.

Het boek, te koop voor 14,95, beslaat krap 100 pagina’s en is samengesteld door Lenneke Persons en Guy Spriggs. De laatste is directeur van Rosetta, uitgever van o.a. SchoolBANK.nl. Ik kende de site eerlijk gezegd alleen uit de media en had op basis daarvan de indruk dat er voldoende online content voor een boek in zat. Dat viel me na lezing behoorlijk tegen.

Als je van 100 pagina’s er slechts 15 reserveert voor persoonlijke ervaringen van ‘60-ers’ wordt de gesuggereerde link met SchoolBANK.nl wel erg dun. Zeker als je bedenkt dat van de 20 geinterviewden het gros meermalen aan bod komt. Waar is de rest van het boek dan mee gevuld? Met pastelkleurige foto’s van de Beatles en vergeelde schoolrapporten. En veel, heel veel foto’s van snuisterijen waar je medio jaren 60 je agenda of je BH mee opvulde.

Voor een trip ‘down memorylane’ is dit boek evenwel geslaagd. Ik snap alleen dus niet wat SchoolBANK.nl er mee te maken heeft. Een lagere verkoopprijs en ‘Powered by Spriggs’, dat was m.i. een beter idee geweest.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.