Den Haag: leuke ICT-dingen voor de mensen

Den Haag: leuke ICT-dingen voor de mensen

De gemeente Den Haag is van zins om 2 miljoen euro uit te trekken voor totaal 22 projecten. Het geld helpt onder meer ‘pleinmanagers’.

Het gaat om projecten die de ‘sociale kwaliteit verbeteren’ en dat betreft met name participatie, integratie en veiligheid in de Haagse buurten.

Het geld gaat bijvoorbeeld naar haagsejongeren en naar jeugdformaat voor jeugdhulpverlening.

Maar ook worden genoemd:

* Doe Het Zelf; een proef met 150 ondernemers voor het aanvragen van gebruiksvergunningen.

* Huwelijksportaal: portaal waarop alles voor een huwelijk is te vinden (locaties, reserveringen, informatie van middenstand).

* Digitaal Logboek Pleinen: samenwerking tussen ‘pleinmanagers’ en sport- en buurtbeheerders voor verbetering van onderhoud, beheer en veiligheid op/rond de pleinen.

* ICT voor ouderpanels: m.n. allochtone ouders wordt de mogelijkheid geboden vaardig te worden op de computer, Nederlands te leren en de participatie te vergroten.

* Rode Loper: platform op internet waarop het mogelijk is samenspraak en enquetes te houden, en voor toetsing van meningen van bewoners.

Bron:
http://www.planet.nl/


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.