Demo betalingssysteem iDEAL online

Demo betalingssysteem iDEAL online

Logo iDEALOp de site van de Rabobank is een demonstratie te bekijken van iDEAL. Dit is het centrale internet-betaalsysteem dat de Nederlandse banken na de zomer zullen lanceren. De demo (opent in popup) maakt duidelijk dat er slechts weinig stappen nodig zijn in het proces: bij het afrekenen wordt de klant gevraagd aan te geven bij welke bank hij/zij zit, en vervolgens kan er in de online omgeving van de eigen bank worden betaald.

Update: er worden inmiddels ook al folders rondgestuurd, zo blijkt op het forum Higherlevel.nl


DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Ook te zien op Betaalseminar Met klikkende munt, donderdag 23 juni 2005 in Media Plaza.

  iDEAL: de nieuwe betaalstandaard door Michel Peekel (namens de deelnemende banken - ING Bank, Rabobank, ABN AMRO en Postbank)

  Met de ontwikkeling van een betaalstandaard komen de samenwerkende banken tegemoet aan de wens van de consument én de webwinkelier: direct, gemakkelijk en veilig betalen op het internet.

  Hoe is de samenwerking tot stand gekomen? Wat houdt de standaard in? Welke kansen creëert iDEAL voor de internet ondernemers? Met een uitleg van de nieuwe betaalmethode, gevolgd door een demonstratie van iDEAL. In de parallelsessie over innovaties in online betalen (zie beneden) krijgen deelnemers de mogelijkheid om vragen over iDEAL te stellen.

  Groet Kirian

  geplaatst op
 • Ik wacht op de eerste Apple fanboy die "gejat!" schreeuwt, gezien de "i" ;)

  geplaatst op
 • Ziet er mooi uit moet ik zeggen, eens verdiepen in het kosten model voor de ondernemer. De banken zullen er wel niet armer van worden...

  geplaatst op
 • De demo werkt bij mij niet. De hele site van rabobank ligt plat. Daarmee wordt heel wat vertrouwen gewekt.

  geplaatst op
 • Ik ben ook benieuwd in het kostenplaatje. Is me helaas nog niks over bekend. Jammer dat het seminar nogal wat kost en bovendien samenvalt met de 2e business blog meeting.

  Via www.idealdesk.com kan al wel technische info worden aangevraagd zie ik.

  geplaatst op
 • Zo werd 'Rabo Direct Betalen' toch al jaren...

  geplaatst op
 • Klopt. Dat is ook de kracht van het systeem: het maakt (vooralsnog) gebruik van bestaande betaalmethodes. Het voordeel is dat winkeliers niet meer te maken met allerhande banken met elk hun eigen betaalmethodes, aanmeldprocedures en andere poeha, maar dat ze gewoon een contract aangaan met 1 partij en dat ze daarmee gelijk klaar zijn. Voordeel voor de consument is dat die niet hoeft te wennen aan een nieuwe vorm van betalen, en dat zal de acceptatie enorm helpen. M.i. dus een goede insteek van iDEAL, en ik zie de lancering dan ook wel een succes worden. Ik ben alleen erg bang dat het kostenplaatje erg prijzig zal zijn voor de minder grote webwinkeliers.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.