De top-10 populairste websites verschilt per onderzoeksbureau

2 januari 2003, 11:51

In de top-10 van populairste websites in Nederland staat msn.com bovenaan. Tenminste, bij onderzoeksbureau Nielsen/Netratings. Bij Multiscope voert pagina.nl de lijst van populairste websites aan.

Multiscope maakt gebruik van logsoftware om te meten. Deze software zit op de pc`s van meer dan 1.500 internetgebruikers. Mogelijk slaan de gebruikers, die weten dat ze worden bekeken, porno en dergelijke andere `sociaal ongewenste` pagina`s sneller over. Nielsen/Netratings publiceert ook overzichten van populairste websites in andere landen. Hieruit valt op te maken dat Nederlanders meer online bankieren dan andere landen. In de VS, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is het online winkelen meer ingeburgerd. Voor een site is het belangrijk een hoge plek te hebben op de ranglijst. Dit betekent meer investeringen en advertenties; bedrijven plaatsen hun banners en buttons immers graag op een veelbezochte webpagina. De top-10 van Nielsen/Netratings is als volgt: msn.com, microsoft.com, startpagina.nl, passport.com, pagina.nl, msn.nl, ilse.nl, google.nl, rabobank.nl en wanadoo.nl. De Multiscope top-10 omvat: pagina.nl, msn.nl, startpagina.nl, ilse.nl, detelefoongids.com, google.nl, omroep.nl, telegraaf.nl, planet.nl en kpn.com.

Bron : NRC Handelsblad p. 11, 1/5 p.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!