De toekomst is aan de bloggers

19 november 2004, 22:09

Leon de Winter:

De mastodonten van de media zijn omringd door miljoenen kleine stemmetjes die samen een volume aan het voortbrengen zijn dat dat van de mastodonten gaat overtreffen.

De toekomst is aan de bloggers, de individuen achter hun schermpjes die samen meer deskundigheid kunnen voortbrengen dan de gesloten instituten van de main stream media.

De main stream media zijn natuurlijk nodig voor het echte voetenwerk, de verslaggeving. Maar de opinies gaan meer en meer naar de bloggers.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Rene

  Eerlijk gezegd doet het bloggen mij ook een beetje denken aan de tijd toen het allemaal begon. Met onze homepage zouden we heel de wereld kunnen voorzien van informatie. Een weblog heeft als toegevoegde variable dat deze ‘page’ ook nog eens met een onbepaalde frequentie zal groeien. Maar hoeveel pagina’s met linkjes naar of kopietjes van de foto’s van het laatste nieuws hebben we nodig?


  20 november 2004 om 01:29
  Erwin Maas

  Ik denk dat de scheidslijn tussen beide “werelden” steeds meer zal gaan vervagen. Nu is het nog bloggers enerzijds en media anderzijds, maar als het werkelijk zo is wat de Winter beweert, waarom zouden de grote media dan buiten de blogwereld blijven?

  Óf de mediamakers zullen als trouwe bezoekers door veel te reageren in blogs de opinie mede bepalen, óf ze zullen (evt. parttime) meewerken aan blogs óf ze zullen zélf blogs volledig beheren. Het lijkt mij stug dat de main stream media die kansen zomaar voorbij zullen laten gaan en héél conservatief zullen blijven vasthouden aan hun oude vertrouwde middeltjes. Mócht de Winter dus gelijk hebben, zal dat alleen maar in eerste instantie zijn, naderhand zal ie dan steeds meer ongelijk gaan krijgen.

  Ik denk trouwens ook dat we nu in die eerste-instantie-fase zitten, alhoewel nog pril….


  20 november 2004 om 06:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!