De tien grootste mythes rond spam

25 november 2003, 09:02

ClickZ heeft een interessant artikel over spam gepubliceerd, waarin de tien grootste mythes omtrent spam worden ontkracht. Die mythes, ook te omschrijven als algemeen aangenomen onwaarheden, zijn vooral het gevolg van incorrecte berichtgeving vanwege de vele media.

E?n van de hardnekkigste mythes is dat er wereldwijd slechts 200 tot 300 grote spammers zijn, verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de spam. Deze stelling is echter nog niet bewezen, voor zover men weet. Een andere mythe is dat de meeste spam buiten de Verenigde Staten zou verzonden worden.

Dat zou echter een gevolg zijn van het feit dat Europeanen steeds verwijzen naar Amerika wat betreft spam, terwijl de Amerikanen op hun beurt dan weer verwijzen naar Azi?, Oost-Europa en Latijns-Amerika. Een wetgeving omtrent spam is lang geen perfecte oplossing, er is vooral internationale samenwerking en nieuwe technologie nodig. Ook de bewering dat spam op een dag het hele internet zal platleggen zou niet kloppen, zo beweren experts van de Internet Engineering Task Force althans. Een overvloed aan spam kan natuurlijk wel vrij ernstige lokale gevolgen hebben.

De tien mythes op een rijtje:

  1. There are only 200-300 hardcore spammers worldwide. They account for the overwhelming majority of junk e-mail.

  2. Most spam comes from outside the U.S.

  3. Spam legislation can end the problem.

  4. The definition of spam is…

  5. Legitimate marketers don’t spam.

  6. Opt-in is a sufficient spam deterrent.

  7. Never opt out.

  8. Microsoft is committed to helping end the spam epidemic.

  9. A do-not-e-mail database will stop you from getting spam.

  10. Spam can take down the whole Internet.

Via:

http://www.tweakers.net/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!