De mediarevolutie is in volle gang

De mediarevolutie is in volle gang

De oplage van de dagbladen (gratis en betaald) daalt, jongeren en vrouwen kijken steeds minder televisie en de mannen zullen op een zeker moment volgen. De radio heeft de klappen van de dalende luistertijd begin jaren negentig al geïncasseerd. De afkalving van de traditionele massamedia begon in Nederland met de komst van internet. Sindsdien zijn consumenten anders gaan communiceren, kopen, spelen, lezen, tv kijken, radio luisteren en informatie verzamelen. Trouw besteedt in het artikel De revolutie is in volle gang aandacht aan het onderwerp (zie ook het dossier Digitaal).


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Net op Digg een interessant artikel gezien wat hier op inhaakt http://technology.guardian.co.uk/opinion/story/0,,1718980,00.html

    geplaatst op
  • Wegener voorziet nog een moeilijk jaar

    Het lopende boekjaar wordt geen feest voor Wegener. De uitgever ziet nog geen verbetering in de advertentiemarkt voor zijn regionale kranten en huis-aan-huisbladen. De personeelsadvertenties zitten in de lift, maar dat is te weinig om de misère elders te dempen. Nu was er het afgelopen jaar al weinig reden tot gejuich. De samensmelting van een aantal Wegenerkranten met het AD heeft € 30 mln gekost en het fusieproduct is nog verliesgevend. In direct marketing viel geen droog brood te verdienen. De enige winstmakers waren de overige regionale kranten. Juist daar gaan dit jaar klappen vallen, met een grote reorganisatie op komst. De zes regio-uitgevers gaan op in één centrale organisatie, waarbij 300 banen verdwijnen. De ingreep heeft pas volgend jaar een positief effect op het resultaat.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.