De kunst van het verleiden

De kunst van het verleiden

Wat zijn de sterkten en zwakten van het internet als het gaat om online in- en verkopen?

Onderzoek toont aan dat steeds meer organisaties in de business-to business sector hun producten on-line bestellen. De Europese online business-to-business handel groeide de afgelopen jaren van 31,5 miljard euro in 2000 naar 195,4 miljard euro nu. De grote sprong volgt volgens Forrester echter de komende jaren: van 465 miljard euro in 2003 naar 945,6 miljard in 2004 ofwel bijna 10% van de totale b-to-b handel.

59% van de ondervraagde organisaties geeft aan dat internet een rol speelt bij het inwinnen van informatie tijdens het aankoopproces. Het is dus van groot belang om uw bedrijf op internet te presenteren aan organisaties die nog niet bekend zijn met (al) uw producten en om dit goed te doen.

Bedrijven willen kijken en vergelijken. Indien u het de potenti?le klant makkelijk maakt door uw producten snel, compleet en inhoudelijk te presenteren via uw website, bent u een stap dichter bij de verkoop. Een overzichtelijke site die gebruiksvriendelijk in elkaar zit, levert duidelijk meer rendement op.

In het artikel Online inkopen, stand van zaken vindt u meer informatie over het onderzoek, over sterkten en zwakten van het internet en tips om uw website klantgerichter te maken.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.